Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Film: Zgodba svete noči

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 24. 12. 2020 / 10:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.12.2020 / 15:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Film: Zgodba svete noči

Film: Zgodba svete noči

Kratek božični film je nastal pod okriljem vrtca Jurček iz Grosupljega.

FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma.


»Zgodba Jezusovega rojstva v jaslicah na preprost način uteleša vrednote, kot so pravičnost, mir in ljubezen, ter priča o slovenski krščanski dediščini. V Vrtcu Jurček jo vsak december vključimo v svoj program – poleg ustvarjanja, petja in dramatizacije jo želimo predvsem vpeti v naše odnose. Veselje praznovanja božiča delimo z njihovimi starši, starimi starši in prijatelji na tradicionalni božični predstavi,« je povedala Katarina Mohar, direktorica vrtca Jurček iz Grosupljega.


FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma.

Letos je zaradi epidemije vse drugače, kot smo bili vajeni, zato so božično zgodbo odigrali kar pred kamero in jo podarjajo vsem družinam otrok iz njihovega vrtca in vsem ljudem naše domovine. »Film Zgodba svete noči je nastal s pomočjo Svetega Duha ter veliko molitve. Njegovo sporočilo je razumljivo vsakemu človeku in je pomembno za celotno našo domovino.«

Ponesti želijo sporočilo osebne izkušnje, da je božič vedno, kadar se v življenju (po)trudimo, da smo drug drugemu največji dar; in takrat, ko ljubimo bližnje, jih sprejemamo takšne, kot so, jih spoštujemo in smo jim hvaležni, da so ob nas.


FOTO: Arhiv ustvarjalcev filma.

Ob zgodbi svete noči ste lahko priča čudežu, ki se zgodi vedno, ko zaradi medsebojne ljubezni zaživi Jezus v vsakem človeku in med nami vsemi. S seboj pa prinaša odpuščanje, mir, upanje, ljubezen in veselje, zato se dotakne prav vsakega srca.

Kratek film, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi, bo v prazničnih dneh predvajan tudi na Nova24TV in TV Exodus.



Pri Zgodbi svete noči so sodelovali otroci in vzgojitelji Vrtca Jurček iz Male vasi pri Grosupljem, ter družine Kmet, Antolič, Mohar, Jeler in Mehle. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Valentina Ugovšek, Lucija Ivan, Neža Okorn ter otroci z vzgojiteljicami Vrtca Jurček.

K nastanku filma so pripomogli še Dejan Kastelic, Cistercijanska opatija župnije Stična, Župniji Adergas in Grosuplje, KUD »Pod Lipo« Adergas, Gregor Smrdelj, Anže Hrovat, Klemen Tegl in Roman Virant.

Film je bil posnet na ranču Jimmy, Veliki Kal, Šentvid pri Stični, ter v Vrtcu Jurček in pri družini Mohar v Mali vasi pri Grosupljem.

Produkcija: Katarina Mohar (direktorica). Vrtec Jurček d.o.o., 2020.


Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh