Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmi tedna po našem izboru (30. september - 6. oktober)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 30. 09. 2023 / 00:30
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.09.2023 / 11:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmi tedna po našem izboru (30. september - 6. oktober)
Prizor iz filma Yesterday. FOTO: Zajem zaslona

Filmi tedna po našem izboru (30. september - 6. oktober)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Čudo (Wonder)

Drama, družinski, ZDA, 2017

Planet TV v soboto, 30. 9., ob 20.00

Režija: Steve Chbosky Igrajo: Owen Wilson, Julia Roberts, Jacob Tremblay

August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak se je zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj šolal doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda. Upanja polna zgodba je posneta po istoimenskem romanu R. J. Palacia.


Yuli (Yuli)

Koprodukcijski film, 2018

TV SLO v soboto, 30. 9., ob 20.05

Režija: Icíar Bollaín Igrajo: Carlos Acosta, Santiago Alfonso, Keyvin Martínez, Edilson Manuel Olbera Núñez

Talentiran plesalec, ki so mu baletni koraki, padci in podvigi na lesenih odrskih deskah odprli pot v svet. Izreden temnopolti član britanskega kraljevega baleta Carlosa Acoste.
Glasbena drama je pripoved o najsvetlejši moški plesni zvezdi Kube, ki je z neverjetnim talentom navdušil občinstvo po vsem svetu in si pri tem prislužil nadvse ugledno primerjavo z legendo Rudolfom Nurejevom. Pripoved se začne v Havani, v času Carlosovega otroštva, ko se nemiren deček, poln energije, podi po barvitih ulicah karibske prestolnice in s prirojenim ritmom pleše breakdance. Oče Carlosa Acoste se je odločil, da bo njegov sin izreden plesalec. Seveda je Carlos temu sprva nasprotoval, a je bil oče prepričan o svojem prav in tudi zato je sinu v čast afroameriškemu bogu vojne in ognja nadel vzdevek Yuli. Vedel je namreč, da se bo sin lahko dokopal do uspeha samo, če se bo boril …


Lovec ubijalec (Hunter Killer)

Ameriški akcijski triler, 2018

POP TV v soboto, 30. 9., ob 20.00

Režija: Donovan Marsh Igrajo: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Linda Cardellini, Toby Stephens

Razburljiv akcijski triler z Gerardom Butlerjev v vlogi kapitana ameriške podmornice, ki mora rešiti ugrabljenega ruskega predsednika, če želi preprečiti tretjo svetovno vojno. Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.


Neverjetni Spider-man (Amazing Spider-Man)

Ameriški film, 2012

Kanal A v nedeljo, 1. 10., ob 13.00 

Režija: Marc Webb Igrajo: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen

Spider-Man je eden najbolj priljubljenih stripovskih super junakov. Najstnik Peter Parker v šoli nikakor ne najde pravih prijateljev, razumevanje najde le pri dolgoletni prijateljici Gwen, ki ji brez uspeha skuša izpovedati ljubezen. Življenje se mu postavi na glavo, ko odkrije kovček dolgo pogrešanega očeta. Ker želi raziskati očetovo izginotje, ga sledi vodijo do očetovega nekdanjega sodelavca, dr. Connorsa, toda soočenje z njegovimi nenavadnimi poskusi Petra spremeni v superjunaka. Poleg soočanja s svojo novo identiteto se mora Peter spopasti z grozljivim stvorom, ki želi uničiti mesto.


Shrek 2 (Shrek 2)

Animirani film, 2004

POP TV v nedeljo, 1. 10., ob 17.10 

Režija: Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon Glasovi: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas

Nadaljevanje neobičajne risanke o ogru Shreku. Z ženo Fiono se vrneta z medenih tednov. Njuno idilično življenje zmoti vabilo Fioninih staršev, ki v čast hčerine poroke pripravljata ples. Ko mladoporočenca in Osel prispejo na dvor, naletijo na vse prej kot topel sprejem. Kralj in kraljica ne moreta verjeti svojim očem, ko zagledata svojega zeta in hčerko. Shrek in Fiona ne vesta, da sta s svojo poroko pokvarila kraljeve načrte. Kralj je sklenil pakt z dobro vilo, da se bo Fiona poročila z njenim sinom, lepim princem. Zato kralj pod pritiski dobre vile najame poklicnega morilca Obutega mačka.


Yesterday (Yesterday)

Angleški film, 2019

KINO v nedeljo, 1. 10., ob 17.45

Režija: Danny Boyle Igrajo: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ana de Armas, Lamorne Morris

Premetena britanska komedija Yesterday pripoveduje o mladeniču Jacku Maliku, ki skuša uspeti kot kantavtor. Po prometni nesreči ugotovi, da se je prebudil v svet, v katerem skupina The Beatles ni nikoli obstajala. On je edini, ki pozna njihove pesmi. Ker jih zna tudi zaigrati, ga ukradene pesmi v hipu ponesejo med najbolj slavne glasbenike sveta. Toda Jacka vse bolj razjeda krivda, da se je proslavil s tujimi pesmimi. Bo zdržal pritisk?


Naših šest celin: Afrika

Nemška dokumentarna serija 1/6, 2022

TV SLO 1 v nedeljo, 1. 10., ob 20.00

Režija: Sigrun Laste, Raphael Wüstner

Dokumentarna serija v šestih delih Naših šest celin je geološka in kulturnozgodovinska biografija sveta. Pred približno 200 milijoni let je supercelina Pangea razpadla in celine so začele svojo pot tja, kjer jih na zemljevidu vidimo danes. Vreme, podnebje, morski tokovi in selitve živali odločilno vplivajo na razmere, v katerih živijo ljudje. Kako je narava oblikovala človeške kulture?

1. del:
Afrika je zibelka človeštva in celina, ki je za človeka že od nekdaj velikanski izziv. Prihajali so tuji osvajalci, zasužnjevali ljudi ter uničili zgodovinski spomin na prvobitne prebivalce. Afriška ljudstva, ki so jih izoblikovale razmere na celini, zdaj čaka zahtevna prihodnost.

Rop stoletja (Reindeer Games)

Ameriški film, 1999

Kanal A v ponedeljk, 2. 10., ob 20.00

Režija: John Frankenheimer Igrajo: Ben Affleck, Charlize Theron, Dennis Farina, James Frain, Gary Sinise

Zapornika Rudyja in Nicka od svobode loči le še nekaj dni. Ker se bliža božič, si Rudy želi oditi domov. Nick medtem hrepeni po lepi Ashley, s katero se poznata le preko pisem, zdaj pa sta pripravljena na bolj intimen stik. Toda Nick še pred prihodom iz ječe umre. Rudy prevzame njegovo identiteto in se zaplete z Ashley. S tem stori veliko napako, ki ga lahko stane življenja.


Popoln moški (Perfect Man)

Ameriški film, 2005

POP TV v nedeljo, 1. 10., ob 21.50

Režija: Mark Rosman Igrajo: Hilary Duff, Heather Locklear, Chris Noth, Mike O'Malley

Jean Hamilton je samohranilka srednjih let, ki nima sreče v ljubezni. Po vsakem neuspelem razmerju se odloči zapustiti mesto, v katerem živi, ter začeti znova. Njena starejša hčerka, najstnica Holly, sklene temu narediti konec. Odločena je, da bo mami našla moškega, s katerim se bo ustalila. Holly in njena prijateljica Amy si zato izmislita skrivnega oboževalca, ki začne Jean pisati romantična pisma. Ko pa ga je Jean pripravljena spoznati v živo, Holly in Amy hitro ugotovita, da je domišljija eno, resničnost pa nekaj popolnoma drugega.


Instant družina (Instant Family)

Ameriški film, 2018

KINO v ponedeljek, 2. 10., ob 20.00

Režija: Sean Anders Igrajo: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner, Margo Martindale, Julie Hagerty

Zakonca Pete in Ellie se ukvarjata s prenavljanjem hiš in sta povsem zadovoljna z življenjem. Nekega dne pa ju opazka sorodnikov, da najverjetneje nikoli ne bosta imela otrok, spodbudi, da začneta razmišljati o družini. Odločita se za posvojitev in sprva nameravata vzeti k sebi le enega otroka. Ko pa spoznata uporniško najstnico Lizzy, ki ima še mlajšega bratca in sestrico, čez noč pristaneta pri treh namesto enem otroku. Hitro se morata privaditi na novi vlogi in se spoprijeti z izzivi starševstva, da bi zaživeli kot družina.


Korzet (Corsage)

Koprodukcijski film, 2022

TV SLO 1 v sredo, 4. 10., ob 20.10

Režija: Marie Kreutzer Igrajo: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner, Colin Morgan …

Cesarico Elizabeto - Sisi slavijo zaradi njene lepote in izbranega okusa. Leta 1877 pa Sisi praznuje že svoj štirideseti rojstni dan in da bi ohranila svojo javno podobo, si steznik zavezuje vse tesneje. A čeprav je Elizabetina vloga na dvoru zgolj simbolična, njena lakota po znanju in življenjskih izkušnjah še nikoli ni bila večja. Samosvoja in nepredvidljiva cesarica tako postaja na Dunaju vse bolj nemirna. *Film zaradi prizorov spolnosti in profanosti ni primeren za otroke, mlajše od 12 let.

Hitreje, višje in močneje z znanostjo

Ugriznimo znanost

TV SLO 2 v četrtek, 5. 10. ob 17.15

Hitreje, više, močneje je mogoče doseči tudi z znanostjo. Med igro tenisa deset kamer ves čas zajema podatke o položaju igralca in žogice, njeni hitrosti in vrtenju. Analize teh podatkov so osnova za izboljšanje in prilagoditev načina igranja in tudi treninga. Zato so treningi danes vse bolj specifični in točno določeni za posamezen šport. Raziskovalci fakultete za elektrotehniko so razvili sistem za vadbo veslanja, ki med vadbo spremlja, kaj se z veslačem dogaja, in mu sproti daje navodila o tem, kako lahko izboljša svojo tehniko. Kaj pa med športno dejavnostjo počnejo naši možgani? Znanost pomaga športu, toda tudi športniki lahko pomagajo znanosti. Na največji regati na svetu so zbirali podatke za znanstvenike.

Kdo je Bourne? (Bourne Identity)

Ameriški film, 2002

KINO v petek, 6. 10., ob 20.00

Režija: Doug Liman Igrajo: Matt Damon, Franka Potente, Clive Owen, Chris Cooper, Julia Stiles

Film, posnet po istoimenski knjižni uspešnici Roberta Ludluma, je prvi v nizu akcij o Jasonu Bournu. Vse se začne, ko mornarji iz morja rešijo moškega, ki je izgubil spomin. Njegovo življenje visi na nitki, pri sebi pa nima ničesar, razen številke bančnega računa v Švici. Zmeden in negotov se mladenič loti iskanja svoje preteklosti. Nazadnje v bančnem sefu v Zürichu najde kopico svojih potnih listov, izdanih na različna imena, poleg tega pa tudi velike vsote denarja v različnih valutah ter orožje. A najbolj pomembno je odkritje njegovega pravega imena: Jason Bourne. Ob imenu je tudi naslov v Parizu. Jason ne ve, kaj vse to pomeni, in prav kmalu se znajde na begu pred morilci. Med begom spozna Nemko Marie in ji ponudi zajetno vsoto denarja, če ga odpelje v Pariz, kamor očitno vodijo sledi njegove preteklosti.


Nalaganje
Nazaj na vrh