Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmski namigi: Nikoli ni prepozno, Mama mia, Neodvisne in drugi (17.-23. junij)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 17. 06. 2023 / 00:30
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2023 / 11:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmski namigi: Nikoli ni prepozno, Mama mia, Neodvisne in drugi (17.-23. junij)
Prizor iz filma Nikoli ni prepozno. FOTO: Zajem zaslona

Filmski namigi: Nikoli ni prepozno, Mama mia, Neodvisne in drugi (17.-23. junij)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Brata (Two Brothers)

Angleški film, 2004

POP TV v soboto, 17. junija, ob 14.15

Režija: Jean-Jacques Annaud. Igrajo: Guy Pearce, Jean-Claude Dreyfus, Freddie Highmore, Oanh Nguyen

Kumal in Sangha sta tigrova mladiča, rojena na območju francoske Indokine. Medtem ko je Sangha nežen in sramežljiv, je Kumal drzen in radoveden mladič, ki rad okuša sladkosti in nevarnosti sveta. Nekega usodnega dne, ko lovec Aidan McRory ubije njunega očeta, se mladiča znajdeta v ujetništvu. Kumal pristane v cirkusu, kjer zaradi mučenja, ujetništva in hrepenenja po domu kmalu postane povsem krotka žival brez volje do življenja. Sanghi se sprva godi nekoliko bolje, saj postane ljubljenček sina francoskega vladnega uradnika, a se kasneje znajde v rokah neusmiljenega moža, ki ga želi spremeniti v agresivnega bojevnika. Ne Kumal ne Sangha nista zadovoljna s svojim življenjem, zato se odločita, da bosta pobegnila in se poskušala vrniti domov v džunglo. Jima bo uspelo?


Neodvisne (Misbehaviour)

Britansko-francoska drama, 2020

TV SLO 2 v soboto, 17. junija, ob 17.10 

Režija: Philippa Lowthorpe. Igrajo: Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw, Jessie Buckley

Leta 1970 je tekmovanje za miss sveta, ki je najbolj gledan televizijski dogodek na svetu, potekalo v Londonu, vodil pa ga je ameriški komedijant Bob Hope. Dogodek je bil prežet s patriarhalnim in šovinističnim odnosom do tekmovalk. Skupina za osvoboditev žensk se je vtihotapila v zaodrje, prekinila tekmovanje in javno zahtevala korenite spremembe. To ni bilo edino subverzivno dejanje v tej televizijski oddaji. Na tekmovanju za miss sveta je zmagala temnopolta miss Grenade, in ne favoritinja s Švedske.


Pri Addamsovih (The Addams Family)

Animirana pustolovska komedije, ZDA, Kanada, 2019

Planet TV v soboto, 17. junija, ob 20.00

Režija: Greg Tiernan , Conrad Vernon. Igrajo: Iva Krajnc Bagola, Uroš Smolej , Lija Trunkelj

Najnovejša predelava zgodbe o najbolj čudni, nevsakdanji in bizarni družini na svetu – Addamsovih. Zgodba prikazuje življenje v družini Addams v animirani preobleki. Ob selitvi spoznajo pretkano in pohlepno voditeljico resničnostne televizije, obenem pa se pripravljajo na veliko praznovanje s sorodniki.


Jaz, Tonya (I, Tonya)

Biografska drama, ZDA, Velika Britanija, 2017

TV SLO 1 v soboto, 17. junija, ob 20.10

Režija: Craig Gillespie. Igrajo: Margot Robbie, Caitlin Carver, Sebastian Stan, Julianne Nicholson, Allison Janney

Biografska zgodba o ameriški drsalki Tonyi Harding, dobitnici dveh olimpijskih kolajn, ki je sodelovala v enem največjih športnih škandalov v zgodovini športa.
Tonya Harding, umetniška drsalka, ki se visoko vzpenja na ameriških turnirjih drsanja, zabrede v težave, ko se v njeno življenje vrne nekdanji soprog. Tonya se pripravlja na državno tekmovanje v umetnostnem drsanju. Z nekdanjim soprogom najameta nekoga, da bi zlomil nogo njeni nasprotnici Nancy Kerrigan. Ta poteza Tonyo omadežuje in ji uniči kariero.
Allison Janney je za stransko vlogo leta 2018 prejela zlati globus in oskarja.

Preberite tudi: Jaz, Tonya [RECENZIJA]

5. etapa dirke po Sloveniji

Kolesarstvo

TV SLO 2 v nedeljo, 18. junija, ob 12.50 

Zadnja etapa bo v dobrih 140 kilometrih dokončno določila zmagovalca letošnje dirke Po Sloveniji. Takoj po štartu karavano čaka vzpon na Zaplano, kjer bodo morali opraviti z gorskim ciljem tretje kategorije. V zaključku se bodo kolesarji še zadnjič spopadli na kratkem vendar izjemno strmem gorskem cilju na Trški Gori. Tehnično zahteven spust in hiter prihod v cilj bo dokončno določil zmagovalca letošnje izvedbe.

Celoten spored najdete v novi številki priloge Naša družina.

Mamma Mia (Mamma Mia)

Muzikal, Velika Britanija, ZDA, 2008

POP TV v nedeljo, 18. junija, ob 20.00 

Režija: Phyllida Lloyd. Igrajo: Amanda Seyfried , Stellan Skarsgard , Pierce Brosnan , Nancy Baldwin , Colin Firth , Heather Emmanuel , Colin Davis , Rachel McDowall , Ashley Lilley , Meryl Streep

Mamma Mia slavi mame in hčere, stare prijatelje in nove družine. Zgodba se odvija na idiličnem grškem otoku, kjer srečamo Donno, ki tam vodi manjši hotel. Živi s hčerko Sophie, ki se bo v kratkem poročila. Sophie želi imeti v tem pomembnem življenjskem trenutku ob sebi tudi očeta, a kaj, ko ji uporniška mama ni nikoli zaupala njegovega imena. Zato punca na otok brez mamine vednosti pripelje tri moške iz mamine preteklosti ter poskuša ugotoviti, kdo bi lahko bil njen oče. Obeta se pravi žur s številnimi zmešnjavami in poplavo romantičnih čustev. V glasbeno-plesni uspešnici se bomo pozibavali v ritmih nepozabnih pesmi skupine Abba.


Nikoli ni prepozno (Never Too Late)

Komična romanca, 2020

TV SLO 1 v sredo, 21. junija, ob 20.10

Režija: Mark Lamprell. Igrajo: James Cromwell, Dennis Waterman, Roy Billing, Shane Jacobson, Jack Thompson, Jacki Weaver, Zachary Wan, Renee Lim, Wayne Mattei, Marco Lukic, Stephen Tongun, Wendy Ticao, Gina Lamprell, Genevieve Mooy in drugi …

Skupina upokojencev, ki živi v domu, razmišlja o pobegu. Jack, Caine, Wendell in Angus so bili nekoč pripadniki tako imenovanih lomilcev okovov, ki jim je med vietnamsko vojno uspel slovit pobeg iz peklenskega taborišča za vojne ujetnike. Sedaj je vprašanje, ali jim bo uspelo pobegniti tudi iz upokojenskega doma za vojne veterane Hogan Hills. Vsak od njih ima neuresničene želje, ki jih želi izpolniti, preden bo prepozno. Zato se ponovno združijo in začnejo pripravljati načrt za pobeg. Toda pravila so se medtem spremenila; stari fantje se pravzaprav niti ne morejo natančno spomniti, kaj so bili prej, in to je šele pol težave …

Film je sproščujoča, smešna in čustvena avantura, ki so si jo privoščili »stari prdci«.


Nalaganje
Nazaj na vrh