Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Foto utrinki – Modrine

Objava: 05. 03. 2012 / 09:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Foto utrinki – Modrine

Kako je bilo na predstavitvi Modrin Janeza Rusa?

Modrine Janeza Rusa so prva knjiga, ki se je rodila iz strani Mladega vala. Zbrane Janezove Modrine, ki jih za Mladi val piše že od leta 2005 naprej, najprej kot bogoslovec, zdaj pa že kot duhovnik, so pravkar izšle zbrane v knjigi. Izid knjige pa je pospremil duhovno-kulturni večer v Trnovem v Ljubljani, kjer je Janez kaplan.

Začelo se je z redno nedeljsko večerno sveto mašo, ki jo je daroval Janez Rus. Pri maši je prepeval mladinski zbor župnije Ljubljana-Trnovo, pri pridigi pa je Janez spregovoril o tem, da je vsak izmed nas Bogu pomemben in da si Bog želi, da bi bil tudi on pomemben nam.

Po končani maši se je nadaljeval kulturni program, ki ga je povezovala Mirjam Juhant. Najprej so mladi iz Abrama pripravili pantomimo – igro s črkami iz besed Modrine Janeza Rusa.

Okrog dvesto udeležencev predstavitve knjige je v imenu založbe Družina nagovorila urednica knjige Modrine Mojca Purger. Povedala je, kako je knjiga nastala in se Janezu zahvalila za njegovo iskrivo pisanje.

V programu so prebrali nekaj misli iz Modrin, zapel je zbor in posebej še pevka Darinka Bak. Svoje pričevanje – pot k Jezusu in Cerkvi je z zbranimi delil Boj iz Trnovega. Mladi iz šole za evangelizacijo Abram pa so pripravili še krajšo meditacijo. Večer je bil prijeten in navdihujoč ter je zbrane povezal v skupni želji, narediti nekaj lepega za Boga.

Knjigo Modrine lahko naročite na telefonski številki: 01/36-02-828 ali na e-mailu: narocila@druzina.si.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh