Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Francija mora biti solidarna z najubožnejšimi na svetu'

Objava: 17. 05. 2012 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Francija mora biti solidarna z najubožnejšimi na svetu'

Papež Benedikt XVI. je poslal pozdravno pismo novemu francoskemu predsedniku Francoisju Hollandeu.

Papež Benedikt XVI. od Francije pod vodstvom novega predsednika Francoisja Hollandea pričakuje prispevek k solidarnosti in pravičnosti na svetu. Dežela mora biti tako v Evropi kot v mednarodni skupnosti 'dejavnik miru in dejavne solidarnosti v prizadevanju za skupno dobro, spoštovanje življenja in dostojanstvo slehernega posameznika in vseh narodov', je sveti oče zapisal v pozdravnem pismu ob ustoličenju novega francoskega predsednika.

Francija naj bi v skladu s svojim 'plemenitim' moralnim in duhovnim izročilom 'pogumno prispevala k izgradnji pravičnejše in bratske družbe', je poudaril papež. Obenem je izrazil upanje, da bo dežela odprta in solidarna posebno do najubožnejših narodov po svetu.

Francois Hollande je kot novi francoski predsednik prisegel minuli torek, v svojem predvolilnem boju pa se je zavzemal tudi za legalizacijo dejavne evtanazije za ljudi z neozdravljivimi boleznimi, ki si tega izrecno želijo. S tem si je prislužil številne kritike s cerkvene strani. Po izsledkih anket sodeč je 79% rednih obiskovalcev bogoslužij na volitvah svoj glas namenilo konzervativcu Nicolasju Sarkozyju.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/6BEB5AF91A3A147AC12579F9002C3D74?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh