Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek januarja 2018 v Čile in Peru

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 06. 2017 / 10:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek januarja 2018 v Čile in Peru

Frančišek januarja 2018 v Čile in Peru

V Čilu med 15. in 18. ter v Peruju med 18. in 21. januarjem 2018.

Tiskovni urad Svetega sedeža je včeraj oznanil, da bo papež Frančišek januarja prihodnje leto obiskal Čile in Peru. V Čilu bodo svetega očeta gostili med 15. in 18. januarjem, v Peruju pa med 18. in 21. januarjem.



V Čilu bo papež obiskal prestolnico Santiago ter mesti Temuco in Iquique. V Peruju bo obiskal prestolnico Lima, Puerto Maldonado in Trujillo. Kot je v izjavi za javnost pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke, bo »program potovanja objavljen, ko bo čas za to«.

Nadškof v Limi in perujski primas, kardinal Juan Luis Cipriani, je na včerajšnji tiskovni konferenci na sedežu Perujske škofovske konference potrdil, da »sveti oče vsak dan prejema povabila iz držav po vsem svetu, odločil pa se je za obisk Peruja in Čila. Ob tem si lahko predstavljamo, kako zelo rad ima našo deželo.« Papež prihaja »kot romar miru, pravičnosti, edinosti. To je edinstvena priložnost za celotno perujsko družino, naj si prizadeva za najboljše, vedoč, da papež prinaša sporočilo sprave in poslanstva, in da je Cerkev odprta za vsakogar«, je še dodal kardinal Cipriani.

»Vse skupaj pozivam, da bi se dobro pripravili na navzočnost papeža, saj bomo po njegovem obisku zgodovino naše dežele delili na prej in potem«, je sklenil perujski primas. Z njegovimi besedami se v celoti strinja tudi perujski predsednik Pedro Pablo Kuczynski in je prepričan, da bo »ta obisk izjemno uspešen«.

V Čilu je vest o papeževem obisku sporočil apostolski nuncij, škof Ivo Scapolo, v spremstvu nadškofa Santiaga Silve, predsednika Čilske škofovske konference, kardinala Ricarda Ezzatija, nadškofa v Santiagu, in škofa Fernanda Ramosa, glavnega tajnika škofovske konference, ki bo osrednji koordinator za pripravo obiska.

Škof Fernando Ramos je v sporočilu izjavil, da je »papež kot Petrov naslednik pomembna osebnost, njegova beseda in pričevanje pa sta vedno namenjena oznanjevanju Jezusa«. Dodal je še, da bo »s svojim obiskom pomagal Cerkvi v Čilu še naprej slediti Jezusu«.

Prvi papež iz Latinske Amerike je obiskal že nekaj srednje- in latinskoameriških držav: leta 2013 Brazilijo, leta 2015 Bolivijo, Ekvador in Paragvaj, leta 2016 pa Kubo in Mehiko. V letošnjem septembru ga pričakujejo v Kolumbiji.

Zadnji papež, ki je obiskal Čile in Peru, je bil Janez Pavel II., ki je opravil apostolski potovanji v Peru leta 1985 in 1988, v Čile pa 1987.

Vir: CNA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh