Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek moli za spreobrnjenje teroristov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 05. 2016 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek moli za spreobrnjenje teroristov

Sveti oče je ob svetovnem dnevu pogrešanih otrok pozval tudi k zaščiti najmlajših.

Po terorističnih napadih v Siriji v začetku tedna je papež Frančišek med včerajšnjo splošno avdienco znova pozval k molitvi za mir v deželi. Romarje je spodbudil, naj molijo za »večni mir vseh žrtev, za tolažbo njihovim družinam in za spreobrnitev src vseh tistih, ki sejejo smrt in uničenje«, nato pa skupaj z njimi zmolil Zdravamarijo.



Med atentati v »ljubljeni Siriji« je življenje izgubilo veliko število nedolžnih civilistov, je dejal sveti oče. Minuli ponedeljek so teroristi izvedli vrsto napadov na obalnem območju, po navedbah medijev pa naj bi pri tem umrlo od 70 do tudi več kot 150 ljudi.

V drugem pozivu pa je papež državne in cerkvene ustanove spodbudil k zaščiti otrok. Kot je dejal, bi si morali pristojni »prebuditi vest« in prisluhniti težavam zapuščenih otrok, je sveti oče nagovoril množico okoli 20.000 zbranih romarjev. Naloga vseh je, da zaščitimo mladoletne, še posebej tiste, ki so žrtve izkoriščanja, trgovine z ljudmi in »neprimernega vedenja«.

Papež je k večji zaščiti najmlajših pozval na mednarodni dan pogrešanih otrok, ki ga je leta 1983 prvič oznanil tedanji ameriški predsednik Ronald Reagan, od leta 2002 pa ga obhajamo tudi v Evropi. Sveti oče je pozval k molitvi za otroke, ki so izkoriščani, ločeni od svojih družin in prisiljeni v odraščanje brez kakršnih koli izgledov za prihodnost.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh