Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek obiskal dom za ostarele v Rimu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 01. 2016 / 13:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek obiskal dom za ostarele v Rimu

Nenapovedan obisk je poskrbel za prijetno presenečenje.

Papež Frančišek je minuli konec tedna že drugič v letošnjem letu nepričakovano zapustil Vatikan in se odpravil na nenapovedan obisk v enega izmed rimskih domov za ostarele. Kot je poročal Radio Vatikan, se je sveti oče skupaj z nadškofom Rinom Fisichello odpravil v dom počitka Bruno Buozzi v vzhodnem delu Rima, kjer je pozdravil 33 oskrbovancev. Zanje je bil papežev obisk veliko presenečenje.



Tamkajšnji župnik karmeličan p. Lucio Zappatore je povedal, da so oskrbovanci doma papeža sprejeli zelo preprosto in naravno, saj je sveti oče prišel kot vsakdanji obiskovalec. Ljudje so bili zelo ganjeni, še posebej, ko jih je prosil, naj molijo zanj. Z vsakim od njih se je želel tudi slikati in je z njimi popil čaj. Kot je dejal župnik Zappatore, je bil to »preprost, bratski obisk, poln izjemne ljubezni«.

Med vračanjem v Vatikan je papež Frančišek obiskal še Hišo Iride, kjer stanuje šest bolnikov, večinoma mladih po hudih nesrečah, v vegetativnem stanju. Ustanova ni bolnišnica, temveč naj bi bila kot družinska hiša, kjer lahko za bolnike skrbijo njihovi domači.

Petkovega obiska iz Vatikana predhodno niso napovedali, šlo pa je za eno izmed papeževih napovedanih konkretnih dejanj usmiljenja v svetem letu, t.i. »petkov usmiljenja«. 4. januarja letos je Frančišek nenapovedano obiskal Greccio, kraj, kjer je sv. Frančišek Asiški postavil prve (žive) jaslice.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh