Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek počastil Marijo v središču Rima

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 12. 2020 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2020 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek počastil Marijo v središču Rima

Frančišek počastil Marijo v središču Rima

Papež je zjutraj obiskal Španski trg, molil pod Marijinim kipom in obhajal sveto mašo pri Mariji Snežni.

FOTO: Vatican Media

Kljub odpovedi uradne slovesnosti je papež Frančišek danes ob 7. uri zjutraj obiskal Španski trg v starem mestnem jedru italijanske prestolnice in tam v zasebni molitvi počastil Brezmadežno. Kot je razvidno s fotografij, objavljenih na spletnem portalu Radia Vatikan, je v hudem dežnem nalivu v čast Božji Materi položil šopek belih vrtnic ob vznožju stebra, na katerem stoji Marijin kip. Papežev obisk na Španskem trgu so potrdili tudi z vatikanskega tiskovnega urada.

Nato se je sveti oče odpravil proti baziliki Svete Marije Velike, kjer je molil pred ikono Salus Populi Romani, ki jo sam izredno časti. V stranski kapeli bazilike, kapeli jaslic, je obhajal praznično bogoslužje, po maši pa se je vrnil v Vatikan.

Papež: svetost je cilj vsakega človeka

V prazničnem nagovoru v Vatikanu je papež Frančišek poudaril, kako je vsak vernik poklican »živeti povsem brez greha«. Za Božjo Mater Marijo je to veljalo že od vsega začetka, drugi ljudje pa ta cilj dosežejo šele po smrti. Kljub temu smo vsak dan nagovorjeni, da rečemo »ne« zlu in »da« Bogu. Bog je namreč človeka ustvaril za »polnost svetosti«, je pojasnil papež. In to je velik dar. V Marijinem primeru si je Bog želel, »da se Matere njegovega Sina od trenutka spočetja ne bi dotaknila beda greha«.

Javna slovesnost ob današnjem prazniku je zaradi epidemije koronavirusa odpovedana. Namesto tega je sveti oče v zasebni molitvi mesto Rim, njegove prebivalce in bolnike po vsem svetu zaupal Marijinemu varstvu in priprošnji.


FOTO: Vatican Media


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh