Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek prejel nogometna dresa italijanskih klubov Roma in Lazio

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 05. 2013 / 06:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek prejel nogometna dresa italijanskih klubov Roma in Lazio

Finalisti italijanskega pokala so k papežu prišli po blagoslov pred zaključno tekmo; papeževih nogometnih dresov njegovega najljubšega argentinskega moštva je dovolj že za celo omaro.

Papež Frančišek je minulo sredo ob zaključku splošne avdience na Trgu sv. Petra v Vatikanu v dar prejel nogometna dresa obeh rimskih prvoligašev AS Roma in Lazio. Delegaciji obeh ekip, ki bosta ob koncu tedna odigrali zaključno tekmo italijanskega pokala, sta se udeležili splošne avdience in se ob zaključku za kratek čas srečali s svetim očetom. Oba dresa – rdeče rumeni za ekipo Rome in svetlo moder za krajevnega tekmeca Lazia – imata na hrbtni strani natisnjeno številko ena in napis 'Papež Frančišek'. Svetemu očetu sta dresa izročila napadalca moštev, Francesco Totti in Louis Saha.

Že večer pred tem se je papež sestal s predstavniki uspešnega italijanskega nogometnega moštva Juventus iz Torina, in sicer med svojim obiskom v vatikanskem središču Karitas 'Dono di Maria', v 'ljudski kuhinji', ki jo vodijo Misijonarke ljubezni. Tudi predstavniki Juventusa so svetemu očetu podarili nogometni dres v črno-beli barvi s podpisi igralcev celotne ekipe.

Papež se je v kratkem času, odkar je nastopil položaj poglavarja katoliške Cerkve, že prelevil v enega najbolj znanih zbiralcev nogometnih dresov. Med drugim je ponosen lastnik dresa španske narodne reprezentance, ki ga je prejel od predsednika španske vlade Mariana Rajoya, kluba Inter iz Milana, darilo njegovega kapetana Javierja Zanettija, dresa Juventusovega vratarja Gianluigija Buffona in kluba Santa Fe iz Argentine. Tudi štirikratni najboljši strelec v letu v svetovnem merilu, Lionel Messi, je papežu v dar poslal svoj dres nogometnega moštva iz Barcelone in napovedal, da se bo s svojim rojakom kmalu tudi osebno srečal.

Papeževo navdušenje nad nogometom so mediji prvič začenjali omenjati v povezavi z argentinskim prvoligašem San Lorenzo de Almagro iz Buenos Airesa, katerega goreči podpornik naj bi bil Frančišek po lastnih besedah že vse od svojega otroštva. Leta 2008 je postal, takrat kot nadškof argentinske prestolnice, tudi častni član omenjenega kluba. Zato ne preseneča podatek, da je sveti oče z dresi moštva San Lorenzo, ki so mu jih v dar prinesli argentinski obiskovalci Vatikana, napolnil že celo omaro – menda ne v svojem dejanskem bivališču v Domu sv. Marte, kjer za to ne bi bilo dovolj prostora, pač pa v Apostolski palači.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh