Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek se je srečal s Kim Davis

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 10. 2015 / 06:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek se je srečal s Kim Davis

Ameriška uradnica se je znašla v zaporu, ker je zaradi ugovora vesti zavrnila poroko istospolnega para.

Papež Frančišek se je med obiskom v Združenih državah Amerike srečal tudi z ameriško uradnico Kim Davis, kot je po papeževem odhodu iz ZDA medijem zaupal njen odvetnik. Kim Davis je pred nekaj tedni zaradi ugovora vesti zavrnila sklenitev zakonske zveze med istospolnima partnerjema in je posledično več dni preživela v zaporu, kar pa je v ZDA sprožilo val ostrih protestov.



Med pogovorom na vatikanskem veleposlaništvu v Washingtonu je papež Davisovo spodbudil, naj ostane močna. Frančišek je ameriški uradnici, sicer pripadnici protestantske Cerkve, podaril rožni venec. Pravice za objavo fotografij s srečanja naj bi bile v rokah Vatikana.

Med letom proti Rimu je sveti oče časnikarjem spregovoril tudi o primeru Davisove in pri tem jasno poudaril temeljno človekovo pravico do ugovora vesti. Vsako sodišče bi moralo to pravico priznati, saj gre v nasprotnem primeru za kratenje človekovih pravic. »To je pravica, in če si želimo miru, moramo spoštovati vse pravice.« V Vatikanu papeževega srečanja z Davisovo niso »ne potrdili ne zanikali«.


Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh