Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek sprejel vodstvo Sveta evropskih škofovskih konferenc

Objava: 13. 05. 2013 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek sprejel vodstvo Sveta evropskih škofovskih konferenc

Sveti oče je s predsednikom sveta, kardinalom Erdöm, med drugim razpravljal tudi o verski svobodi.

Papež Frančišek se je minuli petek sestal s štiričlanskim vodstvom Sveta evropskih škofovskih konferenc. V avdienco je sprejel predsednika sveta kardinala Petra Erdőja, podpredsednika kardinala Angela Bagnasca, tajnka sveta in njegovega namestnika. Kot so sporočili na tiskovni konferenci po srečanju, so najvišji predstavniki sveta papežu Frančišku predstavili delo in prizadevanja Sveta evropskih škofovskih konferenc.

Sogovorniki so razpravljali tudi o položaju verske svobode po svetu, približujočem se seminarju o Konstantinovem ediktu, ki ga prirejajo v Carigradu, ter delu evropskega observatorija za diskriminacijo in nestrpnost do kristjanov v Evropi. Spregovorili so tudi o osvoboditvi pravoslavnih metropolitov v Siriji, ki sta še vedno v rokah ugrabiteljev, ter izpostavili pomen krščanskega pričevanja v Egiptu.

Člani vodstva Sveta evropskih škofovskih konferenc so na tiskovni konferenci predstavili še temo prihodnjega plenarnega zasedanja sveta, ki ga prirejajo med 3. in 6. oktobrom letos, namenjeno pa bo 'Evropi med laičnostjo in laicizmom'.

Nekaj besed so izrekli še o pobudi 'Eden izmed nas', ki jo ob podpori Sveta evropskih škofovskih konferenc pripravljajo evropska gibanja za življenje. Pobuda želi zbrati milijon podpisov, ki jih bodo predložili Evropski zvezi s prošnjo, naj zaustavi sleherno vrsto ubijanja človeških zarodkov in manipuliranja z njimi.

Med ostalimi dogodki je bil predstavljen še program seminarja 'Milanski edikt 1700 let pozneje. Verska svoboda danes', ki ga 17. in 18. maja v sodelovanju s carigrajskim ekumenskim patriarhatom pripravljajo v Carigradu. Izpostavljen je bil tudi poziv škofov Bosne in Hercegovine, v katerem opozarjajo na težke razmere razseljenih katoličanov v državi, ki se dvajset let po Daytonskem sporazumu še vedno niso vrnili na lastne domove.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh