Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek znova v »Repubblici«

Objava: 14. 07. 2014 / 11:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek znova v »Repubblici«

Papež je v novem pogovoru za italijanski časnik La Repubblica spregovoril o pedofiliji, mafiji in o vzgoji.

Italijanski časnik La Repubblica je objavil nov pogovor s papežem Frančiškom, poročaRadio Ognjišče. V njem je sveti oče spregovoril o pedofiliji, mafiji in vzgoji.Avtor pogovora, ustanovitelj časopisa Eugenio Scalfari, pa pogovora tokrat niobjavil v klasičnem slogu z vprašanji in odgovori, ki natančno odražajo miselsogovornika, temveč je napisal poročilo o pogovoru. Vatikanski tiskovnipredstavnik p. Federico Lombardi ob tem opozarja, da besede, ki jih Scalfarimed narekovaji pripisuje papežu, ni mogoče z gotovostjo pripisati Frančišku.

 

 

 

Velikopozornost sta pritegnili dve trditvi, ki jih po Lombardijevih besedah ni mogočepripisati papežu. Gre za trditev, da naj bi bili med pedofili tudi kardinali inda naj bi papež glede celibata odločno dejal: »našel bom rešitve«. Ti dvetrditvi sta v La Repubblici jasnopripisani papežu, vendar se navedek le začne z narekovaji, končni narekovaji pamanjkajo. Avtor jih je bodisi pozabil, ali pa izrecno priznava, da gre zamanipulacijo naivnih bralcev, dodaja p. Lombardi.

Sicerpa papež komentira ocene, da naj bi bilo med duhovniki 2 % pedofilov. Tapodatek ga ne pomirja, ima ga za povsem nesprejemljivega. Prav tako obsojatiste, ki znotraj Cerkve vedo, pa molčijo, ali kaznujejo, pa ne prijavijodejanja. Papež ob tem poudarja, da bo še naprej oster do gobavosti pedofilije.

Pravtako bo še naprej obsojal dejanja mafije. Papež je v pogovoru s Scalfarijemizrazil željo, da bi bolje spoznal način mišljenja mafije in kako mafijciprakticirajo svojo vero. Frančišek je spregovoril tudi o vzgoji in obžaloval,kako se v današnji družbi zdi, da to ni več glavna odgovornost staršev. Ti sopogosto preobremenjeni z drugimi vprašanji in dolžnostmi. Vzgajati otroka ponjegovih besedah pomeni ljubeče ga spremljati k dobremu, ga spodbujati, kogradi svojo osebnost in odnose z drugimi.

Vir: Radio Ognjišče/ M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh