Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančiškan – magister glasbe

Edvard Kovač
Za vas piše:
Edvard Kovač
Objava: 12. 01. 2022 / 16:27
Oznake: Cerkev, Mladi, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2022 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančiškan – magister glasbe
Frančiškan Mario Zrakić. FOTO: Lucija Perovnik

Frančiškan – magister glasbe

Frančiškan Mario Zrakić, magistrski študent Oddelka za sakralno glasbo ljubljanske Akademije, je skupaj s Študentskim pevskim zborom sv. Stanislava pripravil izjemen koncertni večer božičnih skladb.

Frančiškan Mario Zrakić je pred petimi leti po opravljenemu študiju teologije v Zagrebu prišel Ljubljano, da bi študiral predvsem zborovsko petje. 

Obiskovalci frančiškanske cerkve na Tromostovju ga poznajo kot odličnega pevca, ki s svojim občutenim glasom bogati naše bogoslužje. Nanj pa so bili pozorni tudi poslušalci Radia Ognjišče. 

FOTO: Marija Poklukar

Vpisal se je na Oddelek za sakralno glasbo ljubljanske glasbene Akademije in 10. januarja skupaj s Študentskim pevskim zborom sv. Stanislava v tej cerkvi pripravil izjemen magistrski koncert božičnih skladb. 

Slogovni lok glasbenega večera se je raztezal od gregorijanskega korala, preko Gallusovega moteta O magnum mysterium, pa vse do del 20. stoletja (slovenska skladatelja A. Missona in M. Romiha), vmes pa z zahtevnima priredbama dvoje hrvaških ljudskih božičnih pesmi počastil svojo domovino. Koncert je zaključila priredba gospel. 

FOTO: Marko Rus

Pri izbiri programa se je prilagodil in vživel v glasove mladih ter jih navdušil za zahteven program in jim pomagal, da je prišla do izraza lepota njihovih glasov. Hkrati pa se je naš zborovodja dobro ujel z orgelsko in klavirsko spremljavo Lare Šimičić in Petra Barba, dveh svojih kolegov z Akademije. 

S tem koncertom je mladi dirigent nakazal svojo poklicno pot: predati se glasbi samo kot brat frančiškan ter kot manjši brat ostati služabnik Lepote. Plemenit življenjski načrt za službo bližnjim zlasti v teh časih, polnih stisk in tesnobe.


Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh