Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoska delegacija z nadškofom obiskala Irak

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 01. 08. 2014 / 08:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Francoska delegacija z nadškofom obiskala Irak

Francoska delegacija z nadškofom obiskala Irak

V znak solidarnosti s krščansko skupnostjo v Iraku se je francoska delegacija pod vodstvom kardinala, lyonskega nadškofa, Phillippa Barbarina, odpravila v Irak.

Papež Frančišek bo avgusta svoje molitve namenil »beguncem, ki so zaradi nasilja prisiljeni zapustiti svoje domove«, da ne bi bili preganjani in bi spoštovali njihove pravice.

Na poziv papeža se je odzvala francoska vlada, ki je sporočila, da je pripravljena ponuditi azil na svojem ozemlju za kristjane in pripadnike drugih veroizpovedi, ki jih preganjajo v Iraku.

Francoski zunanji minister, Laurent Fabius in notranji minister, Bernard Cazeneuve, sta izjavila, da Francija sprejema ukrepe, s katerimi bi pomagali kristjanom ublažiti trpljenje. Francozi so podporo preganjanim izrazili tudi s protesti.

V znak solidarnosti s krščansko skupnostjo v Iraku se je francoska delegacija pod vodstvom kardinala, lyonskega nadškofa, Phillippa Barbarina, odpravila v Irak.V delegaciji je bil tudi škof Michel Dubost, ki je za Radio Vatikan povedal, da ga skrbi, da bi situacija v Gazi zasenčila stisko vzhodnih kristjanov in krivice, ki se jim dogajajo. »Podobe, ki jih vidimo na televiziji, jasno govorijo: vse, kar vidimo, je Gaza. Nimamo pa podob o tem, kaj se dogaja v Siriji in Iraku. Vendar kristjani tu zelo trpijo! Tega se malo omenja ali pa sploh nič, zato se trudimo po najboljših močeh, da bi njihovo trpljenje vzbudilo pozornost javnosti.« Škof Dubost je še obsoja neuspeh mednarodne skupnosti pri iskanju rešitve za kristjane. Dejal je, da je invazija ZDA leta 2003 odprla »Pandorino skrinjico, ki je povzročila več slabega kot dobrega« in opozoril, da se zdi, da ima tako imenovani Kalifat dobro povezavo do virov in medijev, kar bi nas moralo skrbeti na globalno. Misijo v Irak je po njegovih besedah v prvi vrsti pokazati solidarnost do ljudi v Iraku. Francoska delegacija se želi srečati s trpečimi, jim povedati, da so duhovno prisotni ob njih in slišijo njihove zgodbe. »Seveda, to je majhna tolažba,« je sklenil. »vendar ko nekdo trpi, je pomembno, da ga poslušamo in smo blizu. Gospoda prosimo za spremembo v srcu. Tu ni nobene druge rešitve! Gremo v Irak kot revni ljudje, vendar revni lahko spremenimo svet!«



Vir: www.news.va/ Katja Cingerle

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh