Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoska vlada proti zakonski zvezi za istospolne pare

Objava: 13. 06. 2011 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoska vlada proti zakonski zvezi za istospolne pare

Francoski pravosodni minister Mercier meni, da morajo posebnosti pravnih oblik skupnega življenja ostati zavarovane.

Francoska vlada zavrača civilno sklepanje zakonskih zvez za homoseksualne pare. Francoski pravosodni minister Mercier je minuli četrtek v narodni skupščini v Parizu povedal, kako si vlada na številne načine prizadeva, da bi pravno izenačila življenjske skupnosti istospolnih parov z zakonskimi zvezami, vendar morajo po njegovem mnenju posebnosti pravnih oblik skupnega življenja ostati zavarovane.

Narodna skupščina je razpravljala o zakonskem predlogu socialistične opozicije, ki želi vpeljati civilno sklepanje zakonskih zvez za istospolne pare. Poslanec socialistov, Patrick Bloche, je pojasnil, da je bila Francija leta 1999 med prvimi, ki je uvedla registracijo istospolnih partnerskih zvez, pri uvajanju civilnega zakona med homoseksualnimi pari pa je prva na koncu vrste. Pet držav, članic Evropske zveze, med njimi Norveška in Islandija, to možnost že dopuščajo.

Francoski ustavni svet je januarja odločil, da prepoved t.i. 'homo-zakona' ni protiustavna. Ustava namreč zakonodajalcem ne prepoveduje predpisovanja pogojev za sklenitev zakonske zveze, če ti ne kršijo ostalih pravic, kot sta denimo pravica do običajnega družinskega življenja in pravica do enakopravnosti.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh