Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski znanstveniki nasprotujejo ‘izposoji maternice’

Objava: 13. 05. 2009 / 19:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski znanstveniki nasprotujejo ‘izposoji maternice’

Legalizacija bi odprla pot številnim zlorabam

Dvainosemdeset francoskih znanstvenikov, medicinskih delavcev, pravnikov in pisateljev javno nasprotuje morebitni legalizaciji nadomestnega materinstva. Peticijo z njihovimi podpisi so objavili v francoskem časniku ‘Le Figaro’.

V peticiji so zapisali, da nadomestno materinstvo odpira poti najrazličnejšim možnim zlorabam. Med drugim lahko ženske vodi v zaslužkarstvo, v genetsko programiranje otrok, znanstvenike pa v namišljeno vsemogočnost.

Podpisniki poudarjajo, da tudi trpljenje neplodnih parov ne upravičuje tega, da bi pod vprašaj postavili osnovna vodila človeške družbe. Tudi če bi bilo nadomestno materinstvo dovoljeno le pod izredno strogimi pogoji, bi s tem porušili jez. Med podpisniki peticije so tudi Nobelova nagrajenka za medicino Francoise Barre-Sinoussi, genetik Axel Kahn in novinarka ter pisateljica Laure Adler.

V Franciji trenutno razpravljajo o spremembi zakonov o bioetiki. Zaenkrat je nadomestno materinstvo prepovedano. Državna sekretarka za družino Nadine Morano podpira uzakonitev nadomestnega materinstva v medicinsko utemeljenih primerih, francoski državni svet pa temu nasprotuje. Predsednik države, Nicolas Sarkozy, pa naj bi po besedah Moranove poleti predstavil svoje predloge o spremembi zakonov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh