Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ganljivo: Otroci iz Gaze molijo za mir in se zahvaljujejo papežu Frančišku [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 10. 2023 / 12:24
Oznake: Mladi, Molitev, Papež, Vojna
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2023 / 12:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ganljivo: Otroci iz Gaze molijo za mir in se zahvaljujejo papežu Frančišku [VIDEO]
Sobotni video je hitro obkrožil svet. FOTO: Zajem zaslona/Vatican News

Ganljivo: Otroci iz Gaze molijo za mir in se zahvaljujejo papežu Frančišku [VIDEO]

Otroci iz katoliške župnije Svete družine v Gazi so posneli video, v katerem iz njihovih ust slišimo molitvi Oče naš in Zdrava Marija za konec vojne. V ozadju se medtem sliši zvok padajočih bomb.

Omenjeno župnijsko naselje se je spremenilo v pribežališče za mnoge, ki iščejo zatočišče. »Hvala Bogu so vsi v redu,« pravi župnik Svete družine p. Gabriel Romanelli, ki je trenutno v Betlehemu in ne more v Gazo. O razmerah ga ves čas obvešča njegov pomočnik, župnik p. Iusuf Asad.

Otroci - pričevalci upanja

Po navedbah spletnega portala Vatican News ljudem zdaj primanjkuje osnovnih zalog, kot so hrana, zdravila in čista voda, zelo oviran je dostop do telefonskih komunikacij in svetovnega spleta. Ob tem je p. Romanelli povedal, da otroci, ki živijo v župniji, kljub tolikšni stiski pričujejo upanje.

Zahvala za petkov dan molitve, posta in pokore

Posnetek molitve so namenili papežu Frančišku in vsem molivcem za mir. Dvominutni video otrok različnih starosti prikazuje, kako naredijo znamenje križa, molijo Oče naš, Zdravo Marijo in molitev »Sub Tuum Praesidium« (latinsko »Pod tvojim varstvom«). Papežu so se s tem zahvalili za petkov dan molitve, posta in pokore za mir v svetu in molijo zanj, ob zaključku pa so vsem namenijo pozdrav.

Nalaganje
Nazaj na vrh