Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gänswein: Benediktu XVI. gre »duhovno izjemno dobro«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 11. 2015 / 09:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gänswein: Benediktu XVI. gre »duhovno izjemno dobro«

Gänswein: Benediktu XVI. gre »duhovno izjemno dobro«

Benedikt XVI. pozorno spremlja dogajanje v Vatikanu in v nemški politiki.

Benediktu XVI. gre po besedah njegovega osebnega tajnika nadškofa Georga Gänsweina »duhovno izjemno dobro«. 88-letni upokojeni papež je »star, povsem priseben gospod z malce oslabelimi nogami«, zaradi česar pri hoji uporablja pomoč, je nadškof Gänswein minuli konec tedna pojasnil v pogovoru za Radio Vatikan. Duhovno je še »povsem bister« in po nadškofovih besedah pozorno spremlja dogajanje v Vatikanu in v nemški politiki.



Benedikt XVI. je po srcu »ostal Bavarec«. Gänswein je v pogovoru tudi zatrdil, da upokojeni papež ne želi več pisati znanstvenih teoloških knjig. Zdaj skrbi le še za svojo obsežno osebno korespondenco.

Benedikt XVI. se je po odstopu s papeškega položaja konec februarja 2013 umaknil v preurejeni samostan v Vatikanskih vrtovih. Odtlej se redko pojavlja v javnosti, nazadnje se je v letošnjem juliju v Castel Gandolfu udeležil podelitve častnega doktorata Papeške univerze Janeza Pavla II. iz Krakova in tamkajšnje glasbene akademije. Ob tej priložnosti je pripravil tudi enega redkih javnih nagovorov po svojem odstopu.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh