Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gibsonov »Kristus« pričuje ZA življenje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 23. 03. 2016 / 12:05
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gibsonov »Kristus« pričuje ZA življenje

Gibsonov »Kristus« pričuje ZA življenje

Ameriški igralec Jim Caviezel varuje in spoštuje vsako človeško življenje.

V teh dneh si bomo morda znova ogledali film »Kristusov pasijon« režiserja Mela Gibsona, v katerem v naslovni vlogi nastopa ameriški filmski igralec Jim Caviezel. S seznama njegovih filmov lahko omenimo še »Grofa Montecrista«, Caviezel pa nastopa tudi v številnih televizijskih produkcijah. Pri nas morda malo manj znana pa sta njegova stanovitna vera in spoštovanje človeškega življenja v sleherni obliki, s čimer si je pridobil veliko naklonjenost ljudi po vsem svetu.



Jim ne le velja za ostrega nasprotnika splava, ampak je svoje prepričanje, da je vsako človeško življenje dragoceno, dokazal tudi s tem, ko sta z ženo posvojila tri otroke, izmed katerih sta dva težko bolna. O svoji zgodbi je igralec spregovoril za ameriške medije.

Jim in Kerri Caviezel sta se poročila leta 1996. Njun sin Bo je bil kmalu po rojstvu zapuščen na vlaku sredi Kitajske in do svojega petega leta je odraščal v sirotišnici. Govorili so mu, da nikoli ni imel mamice, da se je preprosto znašel sredi umazanije. Njegovo mlado življenje je ogrožal velik, dobro viden možganski tumor, ki mu je obenem jemal tudi sleherno upanje, da bo kdajkoli deležen ljubezni ali družine.

Prijateljev izziv pa je Jima Caviezla na čudežen način pripeljal v Bojevo življenje. Prijatelj ga je izzval: »Ti, ki praviš, da si proti splavu, dokaži, da to resnično verjameš. Posvoji otroka, pa ne katerega koli otroka, temveč otroka s hudimi razvojnimi nepravilnostmi.« Caviezel je bil, kot pravi, sprva »povsem prestrašen« ob misli, da bi posvojil prizadetega otroka, toda globoko v duši je vedel, da si Bog od njega želi prav to.



Ko je Jim prvič srečal Boja v kitajski sirotišnici, se je zavedel, da bi z njegovo posvojitvijo vstopil v svet zdravnikov, operacij, skrbi in srčne bolečine. Toda, kot je dejal v pogovoru za katoliško revijo Catholic Digest, »sem se zagledal v njegove oči in – vem, da bo to zvenelo precej solzavo – v srcu zaslišal, kako me deček kliče in mi govori: Imej me rad!«

Z ženo Kerri sta se kasneje odločila, da bosta posvojila še enega otroka, zdravo novorojeno deklico. Tik pred uradno posvojitvijo pa sta spoznala petletno deklico, ki je prav tako zbolela za možganskim tumorjem. Kot sta pojasnila, sta bila prepričana, da bo zdrava novorojenka brez težav našla ljubeč in topel dom, »precej verjetno pa je bilo, da petletna bolnica tega ne bo doživela«. Odločila sta se za posvojitev deklice s tumorjem in svoje odločitve nikoli nista obžalovala, saj v življenju nenehno občutita, da njuno družino spremlja Božji blagoslov. Po hčerki Lyn Elizabeth »LeLe« je v njuno življenje prišel še David. Vsi trije otroci so bili rojeni na Kitajskem.

Caviezel zatrjuje, da je po posvojitvi otrok postal »nov človek«. Prijatelji so mu govorili, da se kot starš soočaš s čustvi, za katere prej niti nisi vedel, da obstajajo, in s tem se popolnoma strinja. Kljub temu, da so otroci posvojeni, so njegovi očetovski občutki prav tako močni.

Tako deček Bo kot njegova sestrica LeLe sta prestala že več operacij in Bojev rakavi tumor za družino predstavlja poseben izziv, toda Jim in Kerri čutita, da je njuna družina kljub temu obilno blagoslovljena. Jim si je vedno prizadeval dejavno živeti svojo katoliško vero in z družino je zdaj njegovo življenje bolj izpolnjeno, kot si je kdaj koli predstavljal. »Z ženo sva izbrala težjo pot«, je pojasnil v pogovoru. »To je zame vera: dejanja. Da je človek usmiljeni Samarijan. Pa to ni tisti, ki pravi, da je; to je tisti, ki ukrepa – ne da bi pri tem pritegoval pozornost nase. To govorim zato, da bi opogumil še druge ljudi.«

Bo, ki zdaj šteje šestnajst let, je zelo uspešen v gimnastiki, v prihodnosti pa se vidi kot »policist, gasilec in seveda očka«. Rad igra klavir, z družino veliko potuje in »sestavlja stvari«. Štirinajstletna LeLe je navdušena baletka, najmlajši član družine Caviezel pa je šestletni David.

Vir: www.lifenews.com
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh