Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Giorgia Meloni ob smrti svoje prijateljice: »Zdaj si pri Bogu, Nico«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 12. 2022 / 11:41
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2022 / 12:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Giorgia Meloni ob smrti svoje prijateljice: »Zdaj si pri Bogu, Nico«
Italijanska premierka Giorgia Meloni žaluje za prijateljico. FOTO: FB Georgia Meloni

Giorgia Meloni ob smrti svoje prijateljice: »Zdaj si pri Bogu, Nico«

V javnosti odmeva zgodba iz Rima, kjer je v nedeljo 57-letnik na seji sveta stanovalcev ubil tri ženske. Med njimi je bila dobra prijateljica italijanske premierke Giorgie Meloni, ki je na Facebooku med drugim zapisala: »Nicoletta je bila moja prijateljica. Zapustila je moža Giovannija in čudovitega 10-letnega sina. Ob tem so bile uničene tudi druge družine, katerim izrekam najgloblje sožalje.«

Po poročanju tujih medijev je bil vzrok za streljanje spor med stanovalci v eni od večstanovanjskih zgradb v Rimu. Tri ženske so pri tem izgubile življenje, še štiri ljudi pa ranil.

Večkrat v sporu s sosedi

Po navedbah italijanske javne radiotelevizije Rai je bil 57-letni strelec v preteklosti večkrat v sporu s sosedi. Eden od očividcev je povedal, da je napadalec prišel na sestanek stanovalcev, ki je potekal v bližnjem lokalu, zaprl vrata za seboj, iz torbe izvlekel orožje, kričal in začel streljati. Stanovalci so ga sami obvladali, nato pa je prišla policija in ga aretirala, je poročala italijanska tiskovna agencijo Ansa.


Zaščitniška mati in iskrena prijateljica

Po tragičnem dogodku je italijanska premierka Georgia Meloni na družbenem omrežju Facebook zapisala, da je med ubitimi njena dolgoletna prijateljica, 50-letna Nicoletta Golisano: »Nicoletta je bila zaščitniška mati, iskrena in diskretna prijateljica, močna in krhka ženska hkrati. Predvsem pa je bila profesionalka z nenavadnim občutkom dolžnosti,« je poudarila Melonijeva.

»Ni prav tako umreti«

Prav tako je izrazila upanje, da bo pravici kmalu zadoščeno. »A vendar beseda `pravica´ ne bo nikoli povezana s tem incidentom. Ker ni prav tako umreti,« je dejala premierka, ki je svoj zapis zaključila z besedami: »Pri Bogu Nico. Tudi jaz te ljubim.«

Nalaganje
Nazaj na vrh