Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Glasba, ki dviguje duha

Za vas piše:
Katarina Ropret
Objava: 05. 08. 2021 / 06:13
Oznake: Kultura, Revija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2021 / 06:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Glasba, ki dviguje duha
Z naročilom na revijo Cerkveni glasbenik ohranjate tradicijo sakralne glasbe na Slovenskem.

Glasba, ki dviguje duha

V poletni številki revije Cerkveni glasbenik preberite intervju z vsestransko dejavnim organistom, zborovodjem, godcem in multiinštrumentalistom Gabrielom Moschitzem, zamejskim Slovencem izpod Višarij.

Zagovornik vsega slovenskega v svojem okolju, na našem severozahodu, ter uresničevalec ubranega sožitja treh jezikov in izročil svoje doline vas bo navdihnil s svojo življenjsko zgodbo.

Tomaž Faganel v novi številki bralcem približa življenje jezuita in skladatelja Janeza Krstnika Dolarja ob 400-letnici njegovega rojstva, ob 81. rojstnem dnevu pa posvečamo zapis tudi plodovitemu skladatelju Jožetu Troštu.

Več o reviji Cerkveni glasbenik TUKAJ, novo številko pa lahko prelistate TUKAJ.

V odmevih se posvetimo novemu hrvaškemu društvu za cerkveno glasbo, mednarodnim dnevom Oddelka za sakralno glasbo, ki so marca potekali na ljubljanski Akademiji za glasbo, orgelskemu koncertu in seminarju, ki je maja potekal pri Sv. Jožefu v Celju, in 50. tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov, ki je vključevalo tudi disciplino orgle. V anketi pa slovenski cerkveni glasbeni pedagogi spregovorijo o tem, kako iskati umetniškost v vsakdanjem – kako izbirati in izvajati glasbo, ki bo dvigovala duha.

Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Glasbeno dejavni bralci bodo v reviji tudi tokrat našli marsikaj koristnega za svoje udejstvovanje. Damijan Močnik je pripravil 3. delavnico za petje »a vista«, Marko Petrušič pa nadaljuje z osnovami orgelske improvizacije. Notna priloga tokrat prinaša čudoviti skladbi iz renesanse in zgodnjega baroka avtorjev Agostina Agazzarija in Giovannija Pierluigija da Palestrine. Vabljeni k branju in nakupu!

Cena posameznega izvoda revije Cerkveni glasbenik je 5,95 evra, letna naročnina za šest številk pa 35,70 evra. Darilo ob sklenitvi letne naročnine: Edo Škulj, Vodnik po duhovni glasbi. Z naročilom na revijo ohranjate tradicijo sakralne glasbe na Slovenskem. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Kupi v trgovini

Razprodano
Spisi o cerkveni glasbi
Pesmarice
16,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh