Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna glasbena pustolovščina v Šiški [FOTO]

Za vas piše:
L. B. P.
Objava: 12. 08. 2022 / 06:52
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2022 / 13:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletna glasbena pustolovščina v Šiški [FOTO]
Delavnice je vodila pevka in pedagoginja Lea Bartha Pesek. FOTO: Tatjana Splichal

Poletna glasbena pustolovščina v Šiški [FOTO]

Glasbene igrarije so v sodelovanju z Župnijo Ljubljana Šiška izvedle poletne glasbene delavnice, ki so pod naslovom »Poletna glasbena pustolovščina« privabile otroke od 3. do 11. leta starosti.

Poletna glasbena pustolovščina za otroke od 3. do 11. leta starosti. FOTO: Tatjana Splichal

Poletna glasbena pustolovščina je bila edinstvena, saj je kot intenzivne poletne glasbene igrarije otrokom ponudila vstop v glasbeni svet prek igre in otroške domišljije. Otroci so na samostanski razkošni zelenici, po sadovnjaku, igrišču, v prostorih cerkve in veliki dvorani pluli po različnih glasbenih otokih in spoznavali zanimive glasbene goste.

Otroci so na samostanski razkošni zelenici, po sadovnjaku, igrišču, v prostorih cerkve in veliki dvorani pluli po različnih glasbenih otokih in spoznavali zanimive glasbene goste. FOTO: Tatjana Splichal

Prvi dan so pomagali živalici v stiski, spoznali ptičico flavtistko in blokflavtistko pikapolonico ter preizkusili različne glasbene inštrumente. Drugi dan so se preizkusili na prav posebnem glasbenem lovu na skriti zaklad, ki ga je čuval gusar organist, obiskali so indijansko vas in poskušali priklicati nekaj kapljic dežja. Tudi tolkalec rak je bil vesel njihove družbe. Tretji dan pa so se po obisku kitarista kavboja, harmonikarja mornarja in violinistke morske deklice spustili v globine morja, kjer so izdelali prav posebne morske inštrumente.

Glasbene igrarije so tudi sicer skozi leto požele precej pohval staršev, otrok, glasbenih gostov. FOTO: Tatjana Splichal

Delavnice je vodila pevka in pedagoginja Lea Bartha Pesek, asistirale pa so ji glasbena pedagoginja in mlada skladateljica Sara Bartha Rijavec ter študentki pedagoške fakultete in oratorijski mentorici Ana Lomovšek ter Brina Filipčič.

Lea Bartha Pesek z mladimi udeleženci. FOTO: Tatjana Splichal

Glasbene igrarije so tudi sicer skozi leto požele precej pohval staršev, otrok, glasbenih gostov in doktorice razvojnopsiholoških študij, ki jih opisujejo kot edinstveno predšolsko glasbeno vzgojo, saj vključuje zlitje Kodalyeve, Orffove in Willemseve metode poučevanja glasbe z orignalnimi glasbenimi igrami in zgodbami izpod rok Lee Bartha Pesek ter Sare Bartha Rijavec.

Poletne glasbene delavnice so potekale v odličnem sodelovanju z Župnijo Ljubljana Šiška. FOTO: Tatjana Splichal

Posebnost glasbenih igrarij je tudi, da za izvedbo potrebujejo večji prostor, zato odlično sodelujejo z Župnijo Ljubljana Šiška kot eno redkih župnij z večjo urejeno okolico. Glasbenim igrarijam se je možno priključiti vsak začetek šolskega leta, v letu 2022/2023 bodo potekale ob sredah popoldne. Več informacij je dostopnih na spletni ali FB strani glasbenih igrarij.

Več fotografij Tatjane Splichal pa v spodnji fotogaleriji.

Kupi v trgovini

Razprodano
Mladi slovenski glasbeniki v Evropi
Priročniki za glasbo in film
25,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh