Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na predvečer Brezmadežne premiera videa »Bistvo«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 12. 2020 / 17:52
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2020 / 12:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na predvečer Brezmadežne premiera videa »Bistvo«

Na predvečer Brezmadežne premiera videa »Bistvo«

Lea Bartha Pesek skozi pesem Nade Žgur spregovori o daru in svetosti življenja.

Spletna premiera videospota Bistvo na predvečer Brezmadežne. FOTO: FB Lea Bartha



Molimo za deteca,
molimo za matere,
molimo za blagoslov!
Življenje je sveto.
Molimo za novi rod,
molimo za boljši svet,
molimo, da spoznajo vsi:
življenje je bistvo.

Pevka, glasbena pedagoginja in avtorica Nada Žgur je obenem tudi neumorna pričevalka za življenje od spočetja do naravne smrti, tako je v začetku oktobra letos z otroškim zborčkom sodelovala tudi na Pohodu za življenje po ljubljanskih ulicah. Z možem Dečom sta že skoraj pol stoletja aktivno prisotna na slovenskem glasbenem parketu, Nada je bila – skupaj z v soboto preminulim Tadejem Hrušovarjem – tudi članica zasedbe Pepel in kri, ki je z uspešnico Dan ljubezni leta 1975 sodelovala na izboru pesmi evrovizije.

Nada Žgur je obenem tudi avtorica glasbe, besedila in priredbe povsem sveže skladbe »Bistvo«, ki bo nocoj, na predvečer praznika brezmadežnega spočetja Device Marije, ob 20. uri premierno predvajana tudi v spletni oziroma video obliki, in sicer TUKAJ. Skozi pesem nam pevka, igralka, glasbena pedagoginja in mlada mamica Lea Bartha Pesek spregovori o daru in svetosti življenja. Lea Bartha Pesek se je sicer pod vodstvom Nade Žgur desetletje pevsko izpopolnjevala iz jazza, gospela in sodobne duhovne glasbe. Poznana je tudi po vlogah v mjuziklih Mamma Mia! in Nune v akciji.



»V času močnega relativizma, ko o resnici reči odločajo razna mnenja in trenutna razpoloženja vplivnežev, medijev, interesnih skupin, je tudi življenje samo postalo razpoložljivo. Ko nam ustreza, ga z vso radostjo sprejmemo, ko nam je v napoto ali postane težko, preneha biti življenje. Pesem 'Bistvo' nas spomni, da imajo stvari na in v sebi resnico, ki je ne more izničiti nobeno mnenje, razpoloženje ali interes. Tako moramo priznati, da je nekaj izven nas in nad nami, da smo drug drugemu človek od spočetja do naravne smrti, ustvarjeni po Božji podobi,« je spletni premieri ob rob zapisal scenarist in režiser videospota Matjaž Feguš.

Vabljeni k ogledu danes, v ponedeljek, 7. decembra 2020, ob 20. uri!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh