Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goduje ustanoviteljica uršulink

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 27. 01. 2022 / 10:32
Oznake: Duhovnost, God, Svetniki, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2023 / 07:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Goduje ustanoviteljica uršulink
God sv. Angele Merici obhajamo 27. januarja. FOTO: Wikipedija

Goduje ustanoviteljica uršulink

Angela Merici je red uršulink ustanovila v 16. stoletju v Italiji.

»Družba, ki jo je ustanovila, je bila pristen odgovor na nujne potrebe tistega časa. Svetilka, ki jo je ta modra devica prižgala v 16. stoletju, je od tedaj nezadržno širila svojo svetlobo najprej po Italiji, nato še prek njenih meja na vse celine sveta, vse do današnjih dni. Iz gorčičnega zrna, vsejanega leta 1535, so sčasoma zrasle različne oblike Bogu posvečenega življenja, tako sekularne kot samostanske ustanove, kjer sestre živijo in širijo karizmo ustanoviteljice matere Angele.« Tako so o njej zapisali na spletni strani Katoliške cerkve. 

Na današnji dan še posebej praznujejo sestre uršulinke. Povabljeni ste, da se jim pridružite v uršulinski cerkvi v Ljubljani: ob 17.30 pri večernicah in ob 18. uri pri sveti maši. 

Bodite prepričane, da je to Pravilo zasadila prav njegova sveta roka in da ne bo nikoli zapustil te Družbe, dokler bo trajal svet. Če jo je namreč on sam zasadil, le kdo jo bo mogel izruvati? Verjemite mi, ne dvomite, trdno verujte, da bo tako. Vem, kaj pravim. Blagor tistim, ki se bodo zares zavzeli zanjo. (sv. Angela Merici)


Nalaganje
Nazaj na vrh