Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Grške požare končno gasi tudi dež

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 12. 08. 2021 / 08:36
Oznake: Družba, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2021 / 08:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Grške požare končno gasi tudi dež
Na pomoč je priskočil dež, a raven pripravljenosti gasilcev ostaja visoka, saj požari še vedno tlijo pod površino. FOTO: London Fire Brigade Twitter

Grške požare končno gasi tudi dež

Danes je na gašenju požarov v hudo prizadeti Grčiji na pomoč prišel gasiti tudi dež. Nekaj požarov na glavnem otoku Evia in polotoku Peloponezu je že ugasnilo.

Težko pričakovana pomoč od zgoraj je prebivalce Grčije razveselila, tudi župani grških mest in občin so izrazili olajšanje, poroča STA. Padavine prekinjajo mučno obdobje suše, ki je povzročila, da se je vsaj 90.000 hektarov površin spremenilo v pogorišča. Uničenih je več tisoč hiš, poginilo je tudi veliko divjih živali.

Kljub vsemu najhujšega še ni konec, opozarjajo gasilci. Dež ognja ni pogasil v celoti, saj ta še vedno tli pod površino, močan veter jih lahko ponovno zaneti, zato gasilske brigade ostajajo v pripravljenosti.

Dež pa je s seboj prinesel tudi strele, katerih udar je zahodno od Aten in vzhodno od Soluna ponovno zanetil več manjših požarov, ki pa so jih gasilci že uspeli pogasiti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh