Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Havanske oblasti po 56 letih privolile v cerkvene novogradnje

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 10. 2015 / 09:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Havanske oblasti po 56 letih privolile v cerkvene novogradnje

Izdana dovoljenja za gradnjo treh cerkva.

Tiskovni predstavnik havanske nadškofije, Orlando Marquez, je po obisku papeža Frančiška na Kubi napovedal gradnjo novih cerkva v državi. Dovoljenje za gradnjo svetišč je rezultat zadnjih pogovorov med Cerkvijo in kubanskimi oblastmi, je pojasnil Marquez. Tri načrtovana svetišča v prestolnici Havani ter v mestih Pinar del Rio in Santiago de Cuba bodo po navedbah medijev prve cerkvene novogradnje po kubanski revoluciji leta 1959. Cerkev v Havani naj bi bila posvečena Janezu Pavlu II.

Papež Frančišek je med nedavnim obiskom v tej otoški državi kubansko Cerkev spodbudil k prizadevanjem za ljudi, kljub vsem težavam, s katerimi se soočajo: »Vem, da Cerkev na Kubi deluje pod hudim pritiskom in z veliko žrtvovanja, da bi vsem, tudi na najbolj oddaljenih krajih, prinesli Jezusovo navzočnost«. Zaradi pomanjkanja cerkva in duhovnikov imajo ljudje za molitev in občestveno druženje pogosto možnost le v misijonskih postojankah. Jezus pa nas spodbuja, naj pogled razširimo onkraj zunanje podobe in »politično korektnega«.

Papež je v nagovoru, ki mu je prisluhnil tudi kubanski predsednik Raul Castro, izrazil zahtevo po večji verski svobodi v komunistični deželi, saj je delovanje katoliške Cerkve na Kubi zaradi državnega zapostavljanja in pomanjkanja duhovnikov močno otežkočeno. En duhovnik mora v povprečju poskrbeti za okoli 19.000 vernikov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh