Zapri
Iskanje

Hieronim II. obiskal Frančiška na predvečer njegove vrnitve v Rim [FOTO]

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 12. 2021 / 08:27
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2021 / 09:06
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Hieronim II. obiskal Frančiška na predvečer njegove vrnitve v Rim [FOTO]

Hieronim II. obiskal Frančiška na predvečer njegove vrnitve v Rim [FOTO]
Nadškof Hieronim II. je obiskal papeža Frančiška na nunciaturi v Atenah FOTO: Vatican Media
Pravoslavni nadškof Aten in vse Grčije, Hieronim II., je bil sinoči na vljudnostnem obisku pri papežu Frančišku na apostolski nunciaturi v Atenah, kjer se je uradno poslovil od svojega gosta.

 Papež Frančišek je Njegovo blaženost nadškofa Hieronima II. sprejel na apostolski nunciaturi v Atenah, kjer je bival med obiskom v Grčiji FOTO: Vatican Media

Nadškof Hieronim II. je na sedež apostolske nunciature v Atenah prispel malo pred 19. uro, poroča spletni portal Vatican News. Srečanje med pravoslavnim škofom in papežem Frančiškom ter njunima spremstvoma v osrednji dvorani nunciature je trajalo približno pol ure.

Hieronim II. in papež Frančišek se vpisujeta v častno knjigo FOTO: Vatican Media

Med srečanjem sta se papež in nadškof vpisala v častno knjigo gostov. Nadškof Hieronim je zapisal: »Nocoj, 5. decembra 2021, na praznik sv. Sabe, sem s svojim spremstvom prišel na nunciaturo, da se papežu in našemu presvetemu bratu iz Rima, Frančišku, zahvalim za njegov obisk v Grčiji. Poslavljamo se od njega in mu želimo srečno pot. Naj nas vse skupaj blagoslovi Vsemogočni Bog.«

Izmenjava daril FOTO: Vatican Media

Nato je papež Frančišek zapisal: »Z radostjo in mirom se srečujem s preljubim bratom Hieronimom II. in se mu zahvaljujem za njegovo bratsko dobroto, ponižnost, potrpežljivost. Naj nam Gospod nakloni milosti, da bomo še naprej skupaj stopali po poti bratstva in miru. Zahvaljujem se Njegovi blaženosti Hieronimu II. za njegovo velikodušnost, ko nam pomaga pri hoji po skupni poti. Naj Gospod blagoslovi naši sestrski Cerkvi in naj nam pri skupni hoji pomaga Presveta Božja Mati.«

Prisrčen pogovor med papežem Frančiškom in nadškofom Hieronimom II. FOTO: Vatican Media

Cerkvena dostojanstvenika sta si izmenjala tudi darove: nadškof Hieronim II. je papežu izročil dve knjigi, eno o nesrečni zgodovini Grkov v Mali Aziji v začetku 20. stoletja in drugo o žrtvah grške revolucije. V duhovniškem imenu je papežu prinesel podobo Marije z Detetom Jezusom. Papež Frančišek je Njegovi blaženosti izročil medaljo, izdano ob tokratnem apostolskem potovanju, in knjigo Statio Orbis z dne 27. marca 2020, ki jo je izdala vatikanska založba LEV (Libreria Editrice Vaticana).

Cerkvena dostojanstvenika s spremstvoma FOTO: Vatican Media

Vrhunci drugega dne papeževega obiska v Grčiji

Vatikanski mediji so tudi ob koncu drugega dne papeževega obiska v Grčiji pripravili kratek video povzetek nedeljskega dogajanja, srečanja z begunci na otoku Lesbos in slovesnega bogoslužja v Atenah.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh