Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hladna vojna med Irsko in Svetim sedežem?

Objava: 01. 03. 2012 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hladna vojna med Irsko in Svetim sedežem?

Ameriški kardinal je odpovedal večerjo s predsednikom irske vlade.

Nadškof v Chicagu, kardinal Francis George, je zavrnil povabilo na večerjo s predsednikom irske vlade Endo Kennyjem, ko bo ta v mesecu marcu na obisku v Združenih državah Amerike. Prireditev 16. marca, na predvečer tradicionalnega irskega praznika ob godu sv. Patrika (17. marec), predstavlja vrhunec leta za najpomembnejšo irsko organizacijo v ameriški zvezni državi Illinois, ‘Irish Fellowship Club’. Po navedbah časnika ‘The Irish Times’ se je kardinal zadnjih sedem let prireditve redno udeleževal.

Dnevnik ‘Chicago Sun Times’ zato zavrnitev kardinala označuje kot naslednji korak v ‘hladni vojni’ med Vatikanom in irsko vlado, ki traja že vse od objave preiskovalnih poročil o spolnih zlorabah v katoliški Cerkvi. Irska je posledično ostro kritizirala vlogo tamkajšnjega nuncija in zaprla svoje veleposlaništvo pri Svetem sedežu. Med svojim nedavnim obiskom v Rimu je premier Kenny ponovno zagovarjal ukrepe svoje vlade.

Urad kardinala je za časnik ‘Chicago Sun Times’ pojasnil, da se mora George tistega dne odzvati na vabilo mladinskega kampa, ki je bilo izrečeno pred tem. ‘The Irish Times’ pa obisk te ‘precej manj prestižne prireditve’ označuje kot ‘namerno izogibanje’.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh