Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Hodimo skupno pot, pot skupnega iskanja«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 06. 11. 2015 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Hodimo skupno pot, pot skupnega iskanja«

V četrtek, 5. novembra 2015, je nadškof Stanislav Zore obiskal Jezuitsko duhovno središče sv. Jožefa v Ljubljani.
V četrtek, 5. novembra 2015, dan pred spominom vseh pokojnih iz Družbe Jezusove, je ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore obiskal Jezuitsko duhovno središče sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Pozdravil je prizadevanja jezuitov za okrepitev vzgoje in oblikovanje mladih ter se v pogovoru dotaknil tudi aktualnih družbeno političnih tem.

Z rektorjem duhovnega središča, p. Petrom Rožičem, se je nadškof Zore pogovarjal o načrtih za okrepitev dolgoletnega izobraževanja mladih pri sv. Jožefu in gradnjo novega študentskega centra. Rožič se je zahvalil predhodnikom p. Silvu Šinkovcu, p. Viljemu Lovšetu in p. Tomažu Podobniku za delo z mladimi, za kar si bo Družba Jezusova še naprej prizadevala, saj si želi vzgojiti mladino, ki bo lahko odgovarjala na potrebe časa in potrebe krajevne Cerkve.

Zore je dejal ima Jezuitsko duhovno središče sv. Jožefa velik pomen za slovenske vernike, predvsem mlade, ki jih vzgaja v krščanskih vrednotah. Jezuitom je zaželel, »da bi z vso silovitostjo živeli svojo jezuitsko karizmo, saj je to največ, kar lahko dajo Cerkvi, ker ostaja potreba po evangelizaciji konkretnih ljudi in razmer, ista«. Svetoval jim je, naj se povezujejo in ustvarjajo iz Boga za ljudi.

Spomnil je na nedavno sinodo o družini in na begunsko problematiko. »Polagam vam na srce besede papeža Frančiška, ki je ob sinodi dejal, da hodimo skupno pot, pot skupnega iskanja«. Glede beguncev pa je omenil vlogo države, ki bi morala poskrbeti za varnost prišlekov in tudi svojih državljanov, ter vpliv svetovnih voditeljev pri reševanju begunske krize.

Rektor Rožič je nadškofu podaril Jožefovo lilijo, ki je znamenje sv. Jožefa, zavetnika jezuitov in slovenskih družin. Jezuitsko duhovno središče sv. Jožefa bo s prodajo Jožefove lilije zbiralo sredstva za nastajajoči študentski center in jezuitsko vzgojno delo z mladimi.

Povzeto po SŠK

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh