Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Homoseksualci zgled španskim osnovnošolcem?

Objava: 13. 05. 2009 / 19:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Homoseksualci zgled španskim osnovnošolcem?

Starši so vznemirjeni, ker v osnovnih šolah ‘oglašujejo’ homoseksualnost

Španska organizacija Segovia za izobraževanje v svobodi je izrazila skrb staršev, katerih otroci obiskujejo katoliško šolo, da so učenci med osmim in dvanajstim letom starosti tam izpostavljeni ideologiji spolov prek gledališke igre, ki si jo morajo ogledati v okviru predmeta Državljanska vzgoja.

Dramsko delo z naslovom ‘Klara in Daniel’ je projekt, ki ga je pripravilo gledališko združenje Azar, njegov namen pa naj bi bil ‘priskrbeti preprost in praktičen pripomoček, s katerim lahko v razredu načnete pogovor o spolni usmerjenosti’, pa tudi o raznolikosti družin.

Tiskovna predstavnica organizacije Segovia je pojasnila, da sta glavna lika dramskega dela ‘Klara, devetletna deklica, ki ima dve mamici, in Dani, čigar pravo ime je Daniela, vendar se oblači in vede kot fant’.

Starše je vsebina dela presenetila. Ko so bili obveščeni, da si bodo njihovi otroci ogledali gledališko igro, niso pričakovali spornih vsebin. Kot so povedali, bodo odslej budneje bdeli nad vsemi dejavnostmi, ki jih ponuja šola.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh