Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrepenenje po svetlobi

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 11. 12. 2013 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hrepenenje po svetlobi

Za Luč niso dovolj lučke na Prešernovem trgu ali tiste na božičnem drevesu.

»3. decembra ne smemo zamuditi prižiganja lučk naPrešernovem trgu«, je završalo med srednješolkami, ki so mi sredi novembraprišle nasproti v praznično okrašenem nakupovalnem centru. Hihitajoče so se prerivalemed seboj ter občudovale ogromno smreko, ki je s kopico barvnih lučk in unikatnimiokraski privabljala poglede mimoidočih kupcev.

Lučke na božičnem drevescu upodabljajo svečo, ki dajein širi svetlobo  ter s tem simboličnopreganja temo. Praznično razsvetljeno mesto, naj bi v ljudeh vzbujalo občutkesreče in odganjalo žalost ter zmanjševalo depresijo, ki je najpogostejša prav vzimskih mesecih. November je za ljudi, ki ne verjamejo v večno življenje zaradi1. novembra (»dan spomina na mrtve«), pogostega deževja, nizkih temperatur,kratkega dneva, običajno zelo naporen mesec, kateremu nenadoma sledi čas pričakovanja božiča.

Adventni čas je danes izpodrinil »veseli december«, kise je v nekaterih trgovskih centrih začel že novembra. Trgovske mogotce priprezgodnjem in pretiranem okraševanju izložb ne zanima prinašanje sreče, njihovglavni namen je v ljudeh vzbuditi občutek evforije, ki povzroči pretiranozapravljanje denarja za različne nepotrebne in potratne nakupe.

Okraševanje božičnega drevesca vsekakor ni slaba odločitev,zlasti, če se tega lotiš v družbi družine ali prijateljev, vendar se morašzavedati, da zgolj to ne bo prižgalo svetlobe v tvojem srcu. Hrepenenje posvetlobi in toplini, ti bodo zapolnili tvoji bližnji, katerim boš posvetil svojprosti čas, dejanja pozornosti s katerimi boš presenetil ljudi okoli sebe, obiskprijateljice, ki si jo med letom postavila na »stranski tir«, sklenitevpremirja s sošolcem, ki te spravlja »ob živce«.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh