Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrvaška nogometna reprezentanca na avdienci pri papežu

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 06. 2024 / 14:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 15:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hrvaška nogometna reprezentanca na avdienci pri papežu
Vodstvo hrvaške nogometne reprezentance je papežu podarilo dres z njegovim imenom. FOTO: Vatican Media

Hrvaška nogometna reprezentanca na avdienci pri papežu

Člani hrvaške nogometne reprezentance so se danes srečali s papežem Frančiškom.

Sveti oče je zbranim športnikom najprej čestital za osvojeno 3. mesto na zadnjem svetovnem prvenstvu ter dodal, da je ta dogodek, ki je bil v nekaterih pogledih deležen tudi številnih kritik, kljub temu potrdil, da je nogomet svetovni fenomen, ki lahko »vključi ogromno število ljudi in vzbudi čustva, kolektivna čustva«. Papež je še dodal, poroča spletni portal Vatican News, da to lahko potrdi tudi sam, saj prihaja iz države, »kjer se vse to živi na polno«.

Rad poudarjam ekipni vidik športa, saj je prispodoba za družbeno življenje v različnih okoljih, v katerih živimo in delamo skupaj z drugimi.

»Vendar vi igrate nogomet, sestavljate ekipo in imate čast, da zastopate svoj narod. Rad poudarjam ta ekipni vidik športa, saj je prispodoba za družbeno življenje v različnih okoljih, v katerih živimo in delamo skupaj z drugimi. Individualna dejanja, domišljija in ustvarjalnost so pomembni, toda če prevlada individualizem, se celotna dinamika uniči in cilja nikoli ne dosežemo. Hvala, ker nam dajete zgled, kako biti ekipa!« je papež nagovoril hrvaške žogobrce.

Skupinska fotografija s papežem. FOTO: Vatican Media

Zatem pa so »v igri« še mnoge druge vrednote, je nadaljeval sveti oče: »Pomislimo na občutek časti, na prijateljstvo med vami in bratstvo, na zvestobo in samoobvladovanje. Pri tem nikoli ne pozabite, da se navijači, zlasti mladi, zrcalijo v vas: vaša vloga presega športno področje in postaja vzor uspešnega življenja. Zato je pomembno, da gojite duhovne in človeške lastnosti, da boste lahko dajali dober zgled.«

Papež se je hrvaški nogometni reprezentanci ob koncu zahvalil za obisk in fantom zaželel veliko uspeha pri športnih in družbenih dejavnostih. Navzočim je podelil svoj blagoslov in jih, kot mu je v navadi, prosil, naj zanj molijo.

Nalaganje
Nazaj na vrh