Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hudi boji za Severodoneck se nadaljujejo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 12. 06. 2022 / 09:06
Oznake: Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2022 / 11:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hudi boji za Severodoneck se nadaljujejo
FOTO: zajem zaslona

Hudi boji za Severodoneck se nadaljujejo

V mestu Severodoneck, kjer se nadaljujejo hudi boji, so ruske sile zadele kemično tovarno Azot. Guverner regije Lugansk Sergij Hajdaj je po poročanju tujih medijev sporočil, da je izbruhnil velik požar. V tovarni Azot naj bi se skrivalo več sto civilistov.

Hajdaj ob tem ni povedal, ali je požar terjal žrtve in ali so ga že pogasili. Požar je po njegovih besedah izbruhnil po izlitju več deset ton nafte v tovarni. Po ocenah ukrajinskih oblasti je v podzemnih zakloniščih v tovarni zatočišče našlo približno 800 civilistov.

Celoten Donbas kmalu pod nadzorom Rusov?

Ruske sile si prizadevajo dokončno zasesti Severodoneck in sosednje mesto Lisičansk, s čimer bi si odprle pot do mesta Kramatorsk ter do vzpostavitve nadzora nad celotnim Donbasom, je poročala STA. Večina mesta je sicer, kot je priznal Hajdaj, že v ruskih rokah. Po trditvah ruske vojske nadzorujejo vsa stanovanjska območja v mestu. V nekaj tednih bi lahko Rusija vzpostavila nadzor nad celotno regijo Lugansk.

Spopadi tudi na območju Slovjanska

Ukrajinska vojska pa je danes sporočila, da se ruski napadi nadaljujejo tudi na območju Slovjanska v doneški regiji. Kot so navedli, ruske sile iz zraka napadajo tudi civilno infrastrukturo. V soboto zvečer so ruske sile napadle tudi mesto Čorkiv na zahodu Ukrajine. Ranjenih je bilo 22 ljudi, tudi civilisti, je po poročanju tujih medijev sporočil guverner regije Volodimir Truš.



Nalaganje
Nazaj na vrh