Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hudo iz hudih jam

Objava: 30. 04. 2009 / 06:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Hudo iz hudih jam

Vabilo na novinarsko konferenco ob ponatisu Poročila Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč in izdaji priloge o pobojih v Hudi Jami.

Vabilo na predstavitev ponatisa Poročila Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč v mandatu 2005 -2008.

Pri založbi Družina smo v knjižni obliki izdali prvi ponatis Poročila Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč v mandatu 2005 -2008 .


V zborniku, bolje rečeno monografiji, posamezni člani komisije in njeni zunanji sodelavci predstavljajo vsebino programov, ki so jih uresničili v tem mandatu. V knjigi velikega formata so na 431 straneh številne prvič objavljene fotografije, najnovejši seznam 581 topografsko raziskanih morišč in grobišč, temeljne ugotovitve kriminalistov, arheologov, antropologov, izvedencev sodne medicine, posebej pa opozarjamo na razsežnosti slovenskih procesov tranzicijske pravičnosti. Gre za zgodbo, ki prihaja na dan v vsej svoji pretresljivi resničnosti.


Avtorji poročil so Mitja Ferenc, Pavel Jamnik, Petra Leben Seljak, Irena Pajnič Zupanič, Jože Balažic, Tomaž Zupanc, Tine Velikonja, Ivo Žajdela, Jože Dežman.

Ponatisu Poročila smo dodali prilogo z naslovom Hudo iz hudih jam, v kateri na 16 straneh v besedi in sliki predstavljamo nedavna grozljiva odkritja pomorjenih v rovu Barbara v Hudi Jami pri Laškem. Avtor besedila je Jože Dežman, avtorji fotografij so Jože Jagrič, Andrej Mihevc in Bojan Vovk.

Predstavitev nove izdaje Poročila Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč v mandatu 2005 – 2008 s prilogo bo v sredo, 6. maja 2009, ob 12. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh