Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Human Rights Watch’ nasprotuje usmrtitvi duševnega bolnika

Objava: 23. 07. 2012 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Human Rights Watch’ nasprotuje usmrtitvi duševnega bolnika

Danes naj bi v ameriški zvezni državi Georgia izvršili smrtno kazen in z injekcijo usmrtili duševno omejenega dvainpetdesetletnega morilca Warrena Leeja Hilla.

Človekoljubna organizacija Human Rights Watch je pozvala vrhovno sodišče v Washingtonu, naj odloži usmrtitev duševnega bolnika Warrena Leeja Hilla.

Dvainpetdesetletnika naj bi danes z injekcijo usmrtili v ameriški zvezni državi Georgia. Hill ima inteligenčni količnik sedemdeset in s tem velja za duševno omejenega, so konec minulega tedna pojasnili predstavniki človekoljubne organizacije v Londonu. Za takšne ljudi ameriška ustava prepoveduje izvrševanje smrtne kazni.

Hill je bil leta 1990 obsojen na smrt, ker je v zaporu umoril nekega sojetnika. Poleg omenjene človekoljubne organizacije so se proti njegovi usmrtitvi zavzemali tudi predstavniki Amnesty International. Vse dosedanje prošnje za pomilostitev so bile zavrnjene, vrhovno sodišče v Washingtonu pa primera ni preverjalo. Že minulo sredo so v ameriški zvezni državi Texas usmrtili nekega domnevno duševno bolnega obsojenca, kljub ostrim protestom Organizacije Združenih narodov.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh