Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Humanist' pri BBC-ju

Objava: 21. 04. 2009 / 08:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Humanist' pri BBC-ju

Andrew Copson, eden izmed vodilnih 'humanistov' v Veliki Britaniji, je po novem član skupine svetovalcev za verska vprašanja pri britanski medijski hiši BBC. Do izvolitve v novo ustanovljeno 'Stalno konferenco o religiji in veri' je bil zadolžen za izobraževanje in javne zadeve pri britanskem Združenju 'humanistov'. Kot je poročal dnevnik Independent, je novo ustanovljena stalna konference naslednica 'Osrednjega svetovalnega odbora za religijo', ki ga je vodil anglikanski škof Graham James.

Predsednica Združenja 'humanistov', Hanne Stinson, je pozdravila izvolitev Copsona v omenjeno konferenco, saj se je zgodilo prvič, da v nekem odboru medijske hiše BBC sodeluje 'humanist'. Stinsonova je pojasnila, da bi morali v 'odprti družbi' imeti verni in neverni enake možnosti spregovoriti o določenih temah, ki se jih dotikajo. In na poti proti 'izenačenemu zastopstvu 'humanistov'' pomeni izvolitev Copsona 'velik korak naprej'.

V britanskih cerkvenih krogih so Copsonovo izvolitev sprejeli z mešanimi občutki. Izbor deklariranega agnostika v odbor, ki odloča o poročanju verskih zadev, naj bi bil značilen primer za trenutno prakso v angleško govorečem svetu, ko je veri dovoljeno prisostvovati le v primeru, da so poleg tudi njeni nasprotniki.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh