Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hvala za moč upanja

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 03. 10. 2019 / 12:53
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.10.2019 / 10:06
Ustavi predvajanje Nalaganje
Hvala za moč upanja

Hvala za moč upanja

V nedeljo, 6. oktobra, se je začel 28. teden za življenje, ki poteka v duhu zahvale, saj ga spremlja slogan Hvala za moč upanja.
V nedeljo, 6. oktobra, se je začel letošnji, že 28. teden za življenje, ki bo trajal do nedelje, 13. oktobra. Tokrat poteka v duhu zahvale, saj ga spremlja slogan Hvala za moč upanja.

Srečanja in pogovori s strokovnjaki

Teden za življenje se je začel na Brezjah, kjer sta bila molitvena ura Za življenje in maša, ki jo je ob somaševanju drugi duhovnikov daroval Luka Zidanšek, župnik v Semiču, s pesmijo pa jo je obogatil mladinski zbor iz Šentruperta na Dolenjskem. Na začetku maše je zbrane nagovorila s. Mirjam Cvelbar, ki vodi Društvo Gibanje za življenje.

V pridigi je župnik Luka Zidanšek, da bi moralo biti vsako človeško rojstvo veselje. »Pozabili smo, da nismo gospodarji življenja, ampak le njegovi oskrbniki. Ne smemo se igrati z življenjem. Življenje moramo z veseljem podajati naprej. Edino Bog, ki je življenje ustvaril, ga ima pravico vzeti. Človekovo biološko življenje je spoštovanja vredno. Molimo, da bi varovali življenje kot največji dar. Naj angeli varujejo življenje, da bi bilo dar.«

Srečanja s strokovnjaki s področja zdravstva

V prihodnjem tednu pa bodo v različnih krajih po Sloveniji srečanja in pogovori s strokovnjaki.

V ponedeljek, 7. oktobra, bodo v Ljubljani mladi specialist družinske medicine Benjamin Kovačič, dr. med., višja medicinska sestra Marjeta Snoj in specializantka otroške psihiatrije Marta Treven Malavašič, dr. med. govorili o tem, kako se mladi spopadajo z boleznijo. V sredo, 9. oktobra, bo v Kočevju pediatrinja Alenka Schweiger Pavlakovič, dr. med. spregovorila o svojih izkušnjah otroške zdravnice. Naslednji dan bo v Mariboru srečanje za študente in mlade, na katerem jim bo družinska terapevtka doc. dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. poskušala pomagati odgovoriti na vprašanje »Kdo sem in kdo hočem (p)ostati«. V petek, 11. oktobra, pa bo v župniji Videm-Krško, na srečanju za mlade nastopila ginekologinja s. dr. Mirjam Cvelbar.

Namen tedna za življenje

Teden za življenje na pobudo SŠK organizira Društvo Gibanje za življenje. S tem želi širiti zavest o dragocenosti življenja in poklicanosti v službo življenju, povabiti v večjo odprtost za življenje, utrjevati vero v večno življenje in spodbuditi spoštovanje življenja vsakega človeka, vse od spočetja dalje pa vse do naravne smrti, ter razvijanje sposobnosti posameznika in skupnosti.

Na spletni strani Gibanja za življenje bodo vsebine Tedna za življenje dopolnjevali z razmišljanji, prispevki mladih,družin in drugih.

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh