Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ideološka diskriminacija se mora končati«

Anton Stres
Za vas piše:
Anton Stres
Objava: 21. 01. 2021 / 15:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2021 / 19:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Ideološka diskriminacija se mora končati«

»Ideološka diskriminacija se mora končati«

Izjava Komisije Pravičnost in mir glede finančne podpore Zavodu Iskreni.

Pod izjavo Komisije Pravičnost in mir pri SŠK je podpisan njen predsednik msgr. dr. Anton Stres. FOTO: Tatjana Splichal



Glavnina opozicijskih strank snuje interpelacijo zoper ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, ki mu po eni strani očita neučinkovitost pri preprečevanju okužb v domovih za starejše med epidemijo novega koronavirusa, po drugi pa domnevno koruptivno ravnanje pri dodeljevanju sredstev na javnem razpisu za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije, in sicer tudi Zavodu Iskreni, pri katerem je bil Cigler Kralj aktiven, še preden je resneje stopil v politiko. Minister vse očitano kategorično zavrača.

Na »zahtevo opozicijskih strank, ki se očitno uvrščajo na skrajno levico, po novem enoumju« in na politično gonjo na podlagi ideoloških nasprotovanj, ki jo je sprožila dodelitev javnih sredstev Zavodu Iskreni, ki gre predlagateljem interpelacije močno v nos zaradi zastopanja tradicionalnih družinskih vrednot, se je danes med drugim ostro in odločno odzvala tudi Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci. Pod javno izjavo z naslovom »Ob tridesetletnici Slovenije se mora ideološka diskriminacija končati« se je podpisal njen predsednik, upokojeni ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres. Izjavo v nadaljevanju objavljamo v celoti.


»S tem, ko skrajne leve opozicijske stranke celo grozijo z interpelacijo ministra, zastopajo diskriminacijsko stališče do nevladne organizacije, ker zastopa družinske vrednote, ki niso po volji izključujoči levičarski ideologiji.« FOTO: Twitter


IZJAVA KOMISIJE PRAVIČNOST IN MIR

Del opozicijskih strank, ki se očitno uvrščajo na skrajno politično levico, je začel gonjo proti ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ker je na javnem razpisu namenilo državno finančno podporo tudi civilnodružbenemu Zavodu Iskreni. Nobenega dvoma ne more biti, da je razlog za to gonjo idejna usmeritev Zavoda Iskreni, ki zagovarja krščanske vrednote družinskega življenja.

Zaradi tega izraža Komisija Pravičnost in mir pri SŠK veliko zaskrbljenost. S tem, ko te skrajne leve stranke nasprotujejo tej podpori in zaradi nje celo grozijo z interpelacijo pristojnega ministra, zastopajo diskriminacijsko stališče do nevladne organizacije, ker zastopa družinske vrednote, ki niso po volji izključujoči levičarski ideologiji, odklonilni in sovražni do tradicionalnega in pretežno krščanskega pojmovanja družine.

S tem te stranke, ki so med drugim skoraj pet let zadrževale uresničenje odločbe Ustavnega sodišča o enakopravnem financiranju katoliških in drugih zasebnih šol, ponovno in nedvoumno razkrivajo svoje diskriminatorno stališče do krščanskih vrednot in do vseh, ki jih zagovarjamo v sedanji slovenski družbi. Enako diskriminacijo zahtevajo celo od državnih organov, kar je v popolnem nasprotju z zahtevo po ideološki nevtralnosti sodobne demokratične, svobodoljubne in nazorsko pluralistične države. Ob tridesetletnici Slovenije je skrajni čas, da se konča tudi diskriminacija na osnovi idej in vrednot ter se zavrne stigmatizacija in zapostavljanje vseh, ki si v slovenski družbi prizadevamo za krščanske in družinske vrednote.

Stranke, ki se s táko zahtevo po novem enoumju postavljajo na stališče, ki je v popolnem nasprotju s svobodoljubnimi, pluralističnimi in demokratičnimi načeli sodobne države in ustavne ureditve Republike Slovenije, nikakor ne morejo veljati za primerne, da jim volivci še kdaj zaupamo odgovornost za našo državo, če hočemo, da ostane zvesta duhu svoje ustave in se v njem še utrjuje. Njihovo stališče je v popolnem nasprotju z duhom in črko človekovih pravic do svobode in enakopravnega izražanja ter uveljavljanja vere in drugih nazorov, kar je temelj vsake demokratične in svobodoljubne državne ureditve, zato zasluži obsodbo vseh demokratov v tej državi. Prav tako v komisiji pozivamo ministra Janeza Ciglerja Kralja, naj ne popusti pod pritiski in naj še naprej zagotavlja ideološko nevtralnost ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh