Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Igralec moli z mladimi

Objava: 27. 08. 2009 / 08:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Igralec moli z mladimi

Mehiški igralec Eduardo Verastegui se bo pridružil 1500-glavi množici britanske mladine na molitvenem festivalu

Mehiški igralec Eduardo Verastegui se bo ta teden pridružil 1500-glavi množici britanske mladine na molitvenem festivalu. Pri Škofovski konferenci Anglije in Walesa so v sporočilu za medije zapisali, da bo glavni igralec filma z naslovom 'Bella' osrednji govornik na petdnevnem mladinskem molitvenem festivalu, ki se začenja danes.

Ta vsakoletna prireditev naj bi mlade katoličane med 16. in 30. letom, ki se nič več ne udeležujejo verskih obredov, spodbudila k vrnitvi v zavetje cerkvenih zidov. Festival je prirejen v slogu Svetovnega dneva mladih, s pogovori, pričevanji, dejavno molitvijo in češčenjem Najsvetejšega.

Na letošnjem festivalu v Walsinghamu, osrednjem Marijinem svetišču v Veliki Britaniji, se bo mladim pridružil Eduardo Verastegui in z njimi delil svoje izkušnje z delom v Hollywoodu, govoril pa jim bo tudi o spreobrnjenju, ki ga je pripeljalo nazaj v katoliško vero. Vse od svojega spreobrnjenja igralec svoje talente posveča Bogu.

Ustanovil je podjetje 'Metanoia Films', pri katerem naj bi snemali filme, ki prikazujejo človeške vrednote. Eden izmed njih je film z naslovom 'Bella'. Govori o stiski mlade žene, ki je soočena z nezaželeno nosečnostjo in razmišlja o možnosti splava. Film je prejel nagrado občinstva na Torontskem filmskem festivalu. Verastegui velja tudi za gorečega zagovornika pravice do življenja.

Druga govornica na festivalu bo Michelle Moran, ustanovna članica Sionske katoliške skupnosti za evangelizacijo in članica Papeškega sveta za laike.

Spletna stran festivala: http://www.youth2000.org/

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh