Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Igralka Nina Ivanič Rep o izgorelosti in svoji veri

Za vas piše:
M. P.
Objava: 07. 12. 2023 / 03:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2023 / 08:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Igralka Nina Ivanič Rep o izgorelosti in svoji veri
Igralka Nina Ivanič Rep. FOTO: Siniša Kanižaj

Igralka Nina Ivanič Rep o izgorelosti in svoji veri

Priljubljena slovenska igralka Nina Ivanič Rep, ki jo poznamo iz televizijskih nadaljevank in gledaliških vlog, je za časopis Nedelo spregovorila o tem, da se je v letošnjem letu borila s hudo izgorelostjo. Povedala je tudi, kako ji je pri spopadanju s to preizkušnjo pomagala njena vera.

Da je Nina Ivanič Rep verna katoličanka, nikoli ni skrivala. O svoji veri je spregovorila tudi v božičnem pogovoru za Družino lani, ki smo ga, kot se je izkazalo, posneli le malce pred njenim kolapsom. V intervjuju z novinarjem Gregom Kališnikom je namreč povedala, da so se ji za novo leto že pričele pojavljati vrtoglavice. "Nisem se mogla umiriti, možgani so kar naprej mleli, spala sem vse slabše, počasi sem zgubljala apetit." Zdravnik ji je takoj diagnosticiral izgorelost. "Pri meni ni šlo za to, da v začetku ne bi mogla premakniti roke, noge, da bi bila depresivna, jaz sem čutila, da sem izjemno utrujena na živcih," je povedala.  

Prisluhnite oddaji Reflektor: Vam grozi izgorelost?

Ne vzamemo si dovolj časa za umiritev

Kljub obilici energije, ki jo je vselej čutila, in kljub temu, da je mislila, da zna paziti nase, je doživela izgorelost zaradi preobremenitve in stresa, ki so ju prinesle dolgoletne obveznosti in delo v gledališču ter snemanje televizijskih nadaljevank. Nina je kot problematično opisala tudi splošno obsedenost z dražljaji, ker si zaradi pametnih naprav ne vzamemo dovolj trenutkov za umiritev. 

Nespečnost je povzročila vrtinec težav

Največ težav je imela s spanjem, zaradi česar ji je zdravnik predpisal uspavalne tablete. Ker niso bile dovolj učinkovite, jih je jemala preveč, nato so sledili še antidepresivi in hormonski dodatki. In ko je videla, da nič ne pomaga, je tablete enostavno prenehala jemati, zaradi tega pa pristala na urgenci. Nato pa je imela še hudo reakcijo na zdravilo proti slabosti, čemur so sledili zelo težki dnevi. Nina je povedala, da ji je v vsem tem času mož stal ob strani: "Od junija naprej je zaradi skrbi zame porabil ves dopust. Šel je po zdravila, po detokse, dajal me je v banjo, iz banje, niti tega nisem zmogla sama," je povedala. 

Želim si le mir v srcu, radost, zdravje in lepe trenutke z lepimi ljudmi.

"Molitev mi je bila v uteho"

A zaradi vere v Boga nikoli ni obupala. "Sem tudi verna in sem verjela, da mi bo Bog pomagal iz težav," je dejala v intervjuju. Kot je povedala, se je spraševala, zakaj se ji dogajajo vse te slabe stvari. "V najtežjih trenutkih se mi je Bog oddaljil in parkrat sem se ustrašila, da pravzaprav lahko tudi umrem. Ja, zbala sem se tudi, da imam kako hudo bolezen. Molitev mi je bila v uteho, tudi najbližji so molili zame, pa rekla sem si, saj me Bog ne more kar takole zapustiti ali dopustiti, da zbolim za težko boleznijo."

Preizkušnja ji je dala modrost

Sedaj je Nina spet bolje, spet dela v gledališču. Kot je povedala, jo je preizkušnja veliko naučila in da zdaj bolj ceni stvari, ki jih lahko počne. "Nič ni pomembno, ne uspeh, ne kariera, denar, slava, dokazovanja. Želim si le mir v srcu, radost, zdravje in lepe trenutke z lepimi ljudmi." 

Nalaganje
Nazaj na vrh