Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ilustrirano Sveto pismo za otroke in odrasle

Za vas piše:
K. C.
Objava: 05. 10. 2016 / 11:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ilustrirano Sveto pismo za otroke in odrasle

Ilustrirano Sveto pismo za otroke in odrasle

V Ilustriranem Svetem pismu kar mrgoli risb, zaradi katerih branje ne bo dolgočasno.
Običajno beremo Sveto pismo brez slik. V Ilustriranem Svetem pismu pa kar mrgoli risb, zaradi katerih branje ne bo dolgočasno. Kljub temu pa sličice nikakor niso samo za otroke, temveč v njih uživajo predvsem odrasli. Frédéric Boyer je znal svojemu pregledu Stare zaveze – od stvarjenja s prvih strani do Danielovih videnj o vstajenju umrlih – vdihniti duha poezije in iskrivega humorja. V skopih besedah in v moderno obliko prenesenih jedrnatih dialogih.

Pripoveduje znane zgodbe o Adamu in Evi, o Abrahamu in Sari, o Jožefu in njegovih bratih, o Mojzesu in faraonu, o Jozuetu in Davidu, o Salomonu in Eliju, o zaljubljenem dekletu iz Visoke pesmi in o Jobu, ki išče pravico, o Tobiju, ki v daljni deželi posuši solze rojakinji in se z ženo in njeno doto vrne k ostarelim staršem, in seveda o Danielu in njegovih prikaznih. Vmes se ustavi pri videnjih Izaija in Ezekiela ter zmoli nekaj lepih molitev iz obširnega psalterija. Bralec mora čutiti, da to ni vse, da mora, zares mora, odpreti tisto debelo knjigo brez ilustracij in tam dopolniti to, kar je v tej knjigi nakazano.

Avtor je dodal prozaične strani, na katerih osvetljuje zgodovinsko ozadje nastajanja svetopisemskih besedil. V teh pojasnilih k poglavjem govori o literarnih razlikah in značilnostih posameznih delov Biblije. Pritegne tudi judovske komentarje, izjave cerkvenih očetov in novejših filozofov, judovskih, krščanskih in agnostičnih, o posameznih vidikih bibličnega sporočila.

Boyer pogosto gleda na sveta besedila iz prav posebnega zornega kota, a prav ta pogled pomaga videti Bibliji več, kot bi videli sicer.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh