Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indijski škofje se pritožujejo glede nenehnih napadov na kristjane

Objava: 08. 11. 2011 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Indijski škofje se pritožujejo glede nenehnih napadov na kristjane

Po besedah bangalorskega škofa kristjani v zvezni državi Karnataka živijo v nenehnem strahu.

Katoliški nadškof v Bangaloreju, Bernard Moras, obsoja nenehne napade na kristjane v indijski zvezni državi Karnataka. V luči nedavnega uničenja neke cerkvene zgradbe v Mangaloreju je škof v svojem pismu tamkajšnji vladi z ostro kritiko ocenil vladno neučinkovitost pri zaščiti kristjanov. Napadi na cerkve in kristjane ne ponehujejo, se pritožuje škof. Kristjani živijo v nenehnem strahu pred napadi in žalitvami. Po mnenju škofa Morasa so njihova življenja ogrožena.

Že pretekli teden je trinajst katoliških škofov v Karnataki vladi izrazilo zahtevo, naj ovrže lažne obtožbe proti okoli stopetdesetim kristjanom. V ozadju obtožb so napadi na preko trideset cerkva septembra 2008 v Mangaloreju in okolici ter napadi na druge krščanske točke v tej indijski zvezni državi.

Predsednik vlade Sadananda Gowda je zagotovil, da bodo v vladi posebno pozornost namenili težavam kristjanov in poskrbeli za njihovo varnost. Kljub zagotovilu pa se stanje bo besedah škofa Morasa položaj ni prav nič izboljšal. Tudi zagotovila, da bodo ovržene tožbe proti nedolžnim žrtvam napadov leta 2008, so se povsem razlinila, se pritožuje bangalorski škof.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh