Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Inšpektorat za okolje in prostor opravil več kot 5000 nadzorov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 24. 11. 2021 / 10:34
Oznake: Koronavirus, Ukrepi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Inšpektorat za okolje in prostor opravil več kot 5000 nadzorov
Pod drobnogledom inšpektorjev so tudi trgovine. FOTO: Tatjana Splichal

Inšpektorat za okolje in prostor opravil več kot 5000 nadzorov

Inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor RS so od decembra lani v okviru rednih in izrednih nadzorov po vsej Sloveniji preverjali spoštovanje zahtev Zakona o nalezljivih boleznih in vladnih odlokov, ki so namenjeni zajezitvi širjenja bolezni covid-19.

Inšpektorji v okviru nadzorov, ki jih opravljajo pri inšpekcijskih zavezancih, preverjajo nošenje maske, zagotavljanje razkužila, omejitve glede zbiranja ljudi ter od letošnjega septembra dalje tudi izpolnjevanje PCT pogojev. Do 17. novembra 2021 so izvedli 5231 inšpekcijskih nadzorov.

Največ pregledov glede nošenja mask

Skoraj 4000 pregledov se je nanašalo na določila glede nošenja mask, temu je sledilo 2227 inšpekcijskih pregledov s področja zbiranja oseb, 511 glede nameščanja razkužil v večstanovanjskih objektih, 849 inšpekcijskih pregledov pa so opravili s področja preverjanja PCT.

447 nadzorov in 15 kršitev v enem tednu

Samo v tednu od 8. do 14. novembra 2021 so opravili 447 nadzorov večstanovanjskih objektov, bencinskih servisov, gradbišč, trgovskih centrov, objektov za gostinstvo, in industrijsko proizvodnjo ter javnih mest. Na 432 lokacijah kršitev niso odkrili, so pa zaznali sem kršitev v trgovskih centrih, dve v gostinskih obratih, eno kršitev v obratu za industrijsko proizvodnjo in pet kršitev na javnih mestih (pri nekaterih zavezancih je bilo odkritih več kršitev):

  • v industriji ni bilo obvestila o izpolnjevanju PCT za stranke in ni bilo preverjanja pogoja PCT;
  • v trgovski dejavnosti so bile 3 kršitve v zvezi z maskami, v treh primerih niso preverjali izpolnjevanja PCT, v enem primeru ni bilo obvestila za zaposlene o izpolnjevanju PCT, v enem primeru je bilo napačno izpolnjevanje evidenčnih listov o samotestiranju zaposlenih, v živilski trgovini ni bilo označeno dovoljeno število strank, v javnih stavbah je bilo dvakrat napačno izpolnjevanje evidenčnih listov za samotestiranje, v enem primeru ni bilo obvestila za zaposlene, ni bila zagotovljena uporaba mask, ni bil preverjan pogoj PCT za stranke;
  • v gostinstvu po enkrat niso preverjali PCT za zaposlene, ni bilo obvestila za zaposlene o izpolnjevanju PCT, niso preverjali PCT za stranke in ni bila zahtevana uporaba mask.

Izdanih je bilo 15 opozoril po Zakonu o inšpekcijskem zakonu.


Nalaganje
Nazaj na vrh