Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Intelektualec brez vrednot je lahko nevaren«

Za vas piše:
Urška Leskovšek
Objava: 28. 09. 2022 / 09:25
Oznake: Kultura, Šolstvo
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2022 / 12:00
»Intelektualec brez vrednot je lahko nevaren«
Rihard Režek. FOTO: Tatjana Splichal

»Intelektualec brez vrednot je lahko nevaren«

»Tisti, ki delajo z mano, vedo, da sem redkokdaj slabe volje. Tudi če sem, hitro mine. Za to je škoda časa. Raje trosim veselje in smeh,« je v pogovoru za Aleteio pred kratkim dejal Rihard Režek, novi ravnatelj Škofijske klasične gimnazije v Zavodu sv. Stanislava.

Vedno so ga zanimali ljudje

Njegova življenjska pot se je začela v Beli krajini, kjer mu je družina dala »bogato popotnico« – pravi, da so to bile lepe, pa tudi težke stvari, ki so ga naredile močnejšega. Svojo študijsko pot je začel na fakulteti za upravo, nadaljeval na fakulteti za ekonomijo, in sicer na področju razvoja človeških virov, dopolnil pa jo je s pedagoško-andragoškimi izpiti ter strokovnim izpitom za področje vzgoje in izobraževanja.

V vseh delovnih okoljih so ga zanimali ljudje. Bil je tudi skavt, več duhovnikom je pomagal oblikovati mladinski verouk. Ko pa se mu je ponudila možnost dela v šolstvu, jo je z veseljem sprejel in od takrat si ne predstavlja, da bi počel karkoli drugega, kot se ukvarjal z mladimi.

Nov izziv: ravnateljevanje ŠKG

Po štirih letih vodenja Jegličevega dijaškega doma v Zavodu sv. Stanislava je Režek letos postal ravnatelj Škofijske klasične gimnazije. Vsebino te funkcije razume zlasti kot odnos, »birok...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh