Zapri
Iskanje

Jordan B. Peterson se vrača v Slovenijo

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 12. 2021 / 06:43
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.12.2021 / 06:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Jordan B. Peterson se vrača v Slovenijo

Jordan B. Peterson se vrača v Slovenijo
Jordan B. Peterson se bo v Ljubljani ponovno ustavil 12. junija 2022. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Najprodornejši intelektualec sedanjega časa, dr. Jordan B. Peterson, avtor knjižnih uspešnic »12 pravil za življenje« in »Onkraj reda«, se prihodnje leto vrača v Ljubljano!

Potem ko je slovensko občinstvo prvič navdušil 18. novembra 2018, ko je na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču več kot 2000 poslušalcem predaval ob knjigi »12 pravil za življenje«, ki jo je v slovenskem prevodu (Nikija Neubauerja) tega leta izdala Založba Družina, bo svetovni priznani kanadski profesor psihologije ponovno obiskal Slovenijo leto dni po izidu knjige »Onkraj reda – Še 12 pravil za življenje«, ki je luč sveta ugledala 3. marca letos, njen slovenski prevod, za katerega je znova poskrbela Založba Družina, pa le 16 dni pozneje.


Dr. Jordan B. Peterson bo novo svetovno predstavitveno turnejo začel konec januarja prihodnje leto, ko naj bi se epidemiološke razmere umirile, najprej v ZDA in Kanadi, kjer bo predaval do začetka maja, nato pa bo junija nadaljeval evropski del. Najprej bo obiskal skandinavske države, nato Budimpešto, v ljubljanski Hali Tivoli pa se bo ustavil v nedeljo, 12. junija 2022, ob 20. uri. Od tam ga bo pot vodila v Zagreb, Beograd in dalje po Evropi. Vstopnice po ceni od 38 € do 80 € je že možno kupiti prek spleta TUKAJ. Ob njegovem prejšnjem obisku Ljubljane so vstopnice pošle, zato ni dobro odlašati z nakupom.

Petersonova nova uspešnica Onkraj reda je v slovenskem prevodu izšla pri Založbi Družina marca letos. FOTO: Tatjana Splichal

Profesor Jordan B. Peterson v nasprotju s prvo svetovno knjižno uspešnico »12 pravil za življenje« v novi, »Onkraj reda«, raziskuje, »kako se je mogoče izogniti nevarnostim, ki jih prinaša preveč varnosti in nadzora. Ker je to, kar razumemo, nezadostno (kot ugotovimo, ko gredo stvari, ki si jih prizadevamo nadzorovati, vseeno narobe), moramo ostati z eno nogo v redu, obenem pa z drugo previdno stopiti čez njegovo mejo.« Več o novi Petersonovi knjigi si lahko preberete TUKAJ, prelistate pa jo lahko TUKAJ.


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close