Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje

Še 12 pravil za življenje

Filozofija in esejistika

Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje

Še 12 pravil za življenje

Kako se je mogoče izogniti nevarnosti, ki prinaša preveč varnosti v nadzoru. Več
35,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje
Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje
35,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 978-961-04-0796-6
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Leto izdaje: 2021
Ikona seznama Število strani: 328
Ikona seznama Vezava: trda z ovitkom
Ikona seznama Mere: 153 x 228 mm

O izdelku

»V nasprotju s prejšnjo knjigo Onkraj reda raziskuje, kako se je mogoče izogniti nevarnostim, ki prinaša preveč varnosti pri nadzoru. Ker je to, kar razumemo, nezadovoljno (kot ugotovimo, ko gredo stvari, ki si jih želimo nadzorovati, vseeno narobe), moramo ostati z eno nogo v redu, obenem pa z drugo previdno ustaviti čez njegovo mejo.«

V knjigi 12 pravil za življenje je priznani klinični psiholog in slavni profesor Jordan B. Peterson milijonom bralcev pomagal uvesti red v kotsu svojega življenja. V težko pričakovanem nadaljevanju ponuja še dvanajst načel za ustvarjanje izvirnosti, ki jo neizogibno zahteva naša želja po urejanju sveta. Onkraj reda nas kliče k uravnoteženju dveh temeljnih načel resničnosti – reda in kaosa –, kajti Peterson opozarja, da je preveč varnosti – nevarno. Medtem ko nas kot ogroža s slutnjo nestabilnosti in tesnobe, nas lahko red, če je pretiran, raztopino, da se odpovemo radovednosti, kreativnosti, življenjski energiji in se podredimo. Še več: Peterson nam ponuja strategijo za premagovanje sil, zaradi katerih se nagibamo k tiraniji, in nas uči, kako se zanašati na svoj instinkt, da najdemo misel tudi - in še posebej - kadar se znajdemo nemočni.


JORDAN B. PETERSON (1962) je avtor uspešnice 12 pravil za življenje, ki so jo doslej po svetu prodali v več kot petih izvodih. Po desetletjih prakse kliničnega psihologa in profesure na Harvardu ter Univerzi v Torontu se je profiliral kot eden najvplivnejših intelektualcev. Medijski prostor ga je opazil leta 2016, ko je javno kritiziral ti politično korektnost in se zavzel za zaščito svobode govora. Javno je namreč nasprotoval pravno predpisani rabi zunanjih nevtralnih zaimkov na Univerzi v Torontu. Zaradi razmišljanja, ki so pogosto v nasprotju z mainstreamom, mi je uspelo ustvariti izjemno širok krog sledilcev, ki ga redno spremljajo na družbenih omrežjih. Pravijo mu vodili glas liberalno-konservativne »tihe večine«.

Podobni izdelek

Izpostavljeno
29,90€ Poglej izdelek: 12 pravil za življenje

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh