Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje

Še 12 pravil za življenje

Filozofija in esejistika

Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje

Še 12 pravil za življenje

Kako se je mogoče izogniti nevarnosti, ki prinaša preveč varnosti v nadzoru. Več
35,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje
Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje
35,90€

Lastnosti

Koda: 9789610407966
Založba: Družina
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2021
Število strani: 328
Vezava: trda z ovitkom
Mere: 153 x 228 mm
ISBN: 978-961-04-0796-6

O izdelku

»V nasprotju s prejšnjo knjigo Onkraj reda raziskuje, kako se je mogoče izogniti nevarnostim, ki jih prinaša preveč varnosti in nadzora. Ker je to, kar razumemo, nezadostno (kot ugotovimo, ko gredo stvari, ki si jih prizadevamo nadzorovati, vseeno narobe), moramo ostati z eno nogo v redu, obenem pa z drugo previdno ustaviti čez njegovo mejo.«

V knjigi 12 pravil za življenje je priznani klinični psiholog in slavni profesor Jordan B. Peterson milijonom bralcev pomagal uvesti red v kaosu svojega življenja. V težko pričakovanem nadaljevanju ponuja še dvanajst načel za upiranje izčrpanosti, ki jo neizogibno zahteva naša želja po urejanju sveta. Onkraj reda nas kliče k uravnoteženju dveh temeljnih načel resničnosti – reda in kaosa –, kajti Peterson opozarja, da je preveč varnosti – nevarno. Medtem ko nas kaos ogroža s slutnjo nestabilnosti in tesnobe, nas lahko red, če je pretiran, otopi, da se odpovemo radovednosti, kreativnosti, življenjski energiji in se podredimo. Še več: Peterson nam ponuja strategijo za premagovanje sil, zaradi katerih se nagibamo k tiraniji, in nas uči, kako se zanašati na svoj instinkt, da najdemo smisel tudi - in še posebej - kadar se znajdemo nemočni.

Jordan B. Peterson (1962) je avtor uspešnice 12 pravil za življenje, ki so jo doslej po svetu prodali v več kot pet milijonov izvodih. Po desetletjih prakse kliničnega psihologa in profesure na Harvardu ter Univerzi v Torontu se je profiliral kot eden najvplivnejših intelektualcev. Medijski prostor ga je opazil leta 2016, ko je javno kritiziral t. i. politično korektnost in se zavzel za zaščito svobode govora. Javno je namreč nasprotoval pravno predpisani rabi spolno nevtralnih zaimkov na Univerzi v Torontu. Zaradi razmišljanj, ki so pogosto v nasprotju z mainstreamom, mu je uspelo ustvariti izjemno širok krog sledilcev, ki ga redno spremljajo na socialnih omrežjih. Pravijo mu vodili glas liberalno-konservativne »tihe večine«.

Za poslušanje zvočne knjige KLIKNITE TUKAJ.

Podobni izdelek

Izpostavljeno
12 pravil za življenje
Osebna rast
29,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh