Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi druga interpelacija neuspešna

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 11. 2022 / 06:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2022 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi druga interpelacija neuspešna
Nezaupnica ministrici za notranje zadeve mag. Tatjani Bobnar ni bila izglasovana. FOTO: zajem zaslona/TVS

Tudi druga interpelacija neuspešna

Tudi druga interpelacija v času vlade Roberta Goloba ni bila uspešna. Potem ko se minuli četrtek ni izšel poskus razrešitve zunanje ministrice Tanje Fajon, ostaja v svojem stolčku tudi ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar.

V okviru 23. izredne seje državnega zbora je pozno sinoči, po več kot 12-urni razpravi, interpelacijo o delu in odgovornosti notranje ministrice Tatjane Bobnar podprlo 24 opozicijskih poslancev SDS in NSi, proti jih je glasovalo 50 iz koalicijskih Svobode, SD in Levice ter poslanec italijanske narodne skupnosti. Da bi bila interpelacija uspešna, bi jo morala podpreti večina vseh poslank in poslancev, torej vsaj 46.

Očitki iz interpelacije

Opozicijski poslanci – predlagatelj interpelacije je bila poslanska skupina SDS na čelu z mag. Brankom Grimsom – so ministrici med drugim očitali ustvarjanje prepustne meje, ukinitev avtocestne policije in pritiske na policijo v aferi Fotopub. Ministrica po njihovem mnenju z odstranjevanjem rezilne žice in ograje na južni meji v Slovenijo vabi nezakonite migrante, s čimer ogroža varnost slovenskih državljanov.

Ministrica se brani

Bobnarjeva je vse očitke iz interpelacije zavrnila kot neutemeljene. Po njenem število kaznivih dejanj v obmejnih občinah letos pada, po njenih zagotovilih se slovenska policija že več let pripravlja na vstop Hrvaške v schengensko območje in ima v ta namen pripravljeno strategijo dela, s katero se bo v kratkem seznanila tudi vlada. Afera Fotopub je po njenem dobila epilog na policiji z vložitvijo več kazenskih ovadb.

Se obeta še ena?

Utegne pa se zgoditi, da se s tem val interpelacij zoper ministrice v vladi dr. Roberta Goloba še ni zaključil. Po napovedani ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske zgodovine, ki še vedno dviga prah in buri duhove, in njegove pripojitve Muzeju novejše zgodovine Slovenije so – če bo ideja dejansko realizirana – v poslanski skupini NSi namreč napovedali interpelacijo zoper ministrico za kulturo dr. Asto Vrečko.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Onkraj reda - Še 12 pravil za življenje
Filozofija in esejistika
35,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh