Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na zagovoru pred poslanci notranja ministrica Tatjana Bobnar

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 11. 2022 / 09:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2022 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na zagovoru pred poslanci notranja ministrica Tatjana Bobnar
Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo odgovarjala na očitke iz interpelacije. FOTO: FB MNZ

Na zagovoru pred poslanci notranja ministrica Tatjana Bobnar

Potem ko so poslanci minuli četrtek večinsko zavrnili prvo interpelacijo v času vlade Roberta Goloba, zoper zunanjo ministrico Tanjo Fajon, jih danes čaka še druga.

Spet bo na tnalu ministrica, tokrat za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar, ki ji predlagatelji iz opozicijske poslanske skupine SDS med drugim očitajo zlorabo funkcije, nedosledno izvajanje zakonov, opustitev dolžnostnih ravnanj in zavajanje javnosti o nezakonitih migracijah in posledicah odstranjevanja ograje na južni meji. Ministrica vse očitke zavrača in trdi, da interpelacija ni podkrepljena z dejstvi.

13 ur in 50 minut razprave

Današnja 23. izredna seja državnega zbora, ki se je začela ob 9. uri, naj bi se zavlekla do poznega večera, za razpravo je predvidenih 13 ur in 50 minut. Po uvodni dopolnilni obrazložitvi predlagatelja, poslanca SDS mag. Branka Grimsa, in ministričini obrazložitvi pisnega odgovora na interpelacijo bodo stališča poslanskih skupin predstavili mag. Janez Žakelj (NSi), Jonas Žnidaršič (SD), Nataša Sukič (Levica), Tereza Novak (Svoboda) in Žan Mahnič (SDS).

En notranji minister je že padel

Podobno kot interpelacija zoper zunanjo ministrico Tanjo Fajon ima tudi današnja malo možnosti za uspeh, saj bi jo morala podpreti večina (vsaj 46) vseh poslank in poslancev. Glede na to, da je premier dr. Robert Golob minuli teden znova poudaril, da celotna koalicija stoji za obema interpeliranima ministricama, je pričakovati, da se bo Bobnarjeva obdržala na stolčku. Doslej je bila ena interpelacija zoper notranjega ministra (Mirka Bandlja) sicer že uspešna.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
12 pravil za življenje
Osebna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh