Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Interpelirana ministra s polno podporo Počivalška

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 09. 2021 / 14:24
Oznake: Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2021 / 14:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Interpelirana ministra s polno podporo Počivalška
Tako Marjan Dikaučič kot dr. Simona Kustec sodita v ministrsko kvoto stranke SMC. FOTO: Ministrstvo za pravosodje

Interpelirana ministra s polno podporo Počivalška

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec in minister za pravosodje Marjan Dikaučič, ki ju čakata interpelaciji, imata polno zaupanje in podporo Zdravka Počivalška, podpredsednika vlade, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednika SMC (v kvoto te stranke sodita oba ministra, ki sta se znašla na »tnalu«).

To je Počivalšek v izjavi za medije zagotovil ob robu današnjega vladnega obiska v goriški regiji. »Opozicija nadaljuje s tem, da nam dela delo. Poslanci in oba ministra se bodo morali nekaj dni ubadati s tem, ostali bomo nadaljevali delo. Do konca mandata je še nekaj časa in dotlej želimo uresničiti vse, kar smo zapisali v koalicijsko pogodbo,« je STA navedla Počivalškove besede.

Interpelacija zoper Marjana Dikaučiča je bila vložena manj kot tri mesece po njegovem nastopu ministrske funkcije (15. junija letos), (druga) interpelacija zoper dr. Simono Kustec pa manj kot pol leta po prvi (15. marca letos).

43 opozicijski podpisnikov

Interpelaciji so sicer včeraj vložile opozicijske poslanske skupine LMŠ, SD, Levica, SAB in nepovezani poslanci. Kustečevi 43 podpisnikov očita zanemarjanje priprav na novo šolsko leto v času epidemije, Dikaučiču pa nezakonit javni poziv za imenovanje delegiranih tožilcev. Počivalšek je na vprašanje o predkazenskih postopkih zoper Dikaučiča dejal, da je »minister povedal, kar je imel povedati, in s tem razčistil«, in očitke označil za »ponavljanje lažnih trditev«.

Za uspeh interpelacije je v državnem zboru potrebna absolutna večina, torej vsaj 46 glasov poslancev.

Perič: Opozicija nima dovolj glasov

Že včeraj pa se je na vloženi interpelaciji odzval tudi vodja poslanske skupine koalicijske SMC Gregor Perič, ki je ocenil, da opozicija nima dovolj glasov za uspešni interpelaciji, saj bi v nasprotnem primeru vložila konstruktivno nezaupnico. Od opozicijskih strank se interpelacijama niso pridružili poslanci SNS in DeSUS.

Nalaganje
Nazaj na vrh